• Zelenskis nevēlas tikties Baltkrievijā: Tam jābūt valstī, no kuras teritorijas nelido raķetes

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    27. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien paziņoja, ka ir gatavs sarunām ar Krieviju, taču ne Baltkrievijā, jo tā tiek izmantota iebrukumam Ukrainā.

    «Varšava, Bratislava, Budapešta, Stambula, Baku. Mēs tās visas piedāvājām Krievijas pusei. Jebkura cita pilsēta mums der valstī, no kuras teritorijas nelido raķetes. Tikai tā sarunas var būt godīgas. Un var tiešām izbeigt karu,» pavēstīja Zelenskis.

    Kā svētdien paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Krievijas delegācija ieradusies Baltkrievijā uz sarunām ar Ukrainas pārstāvjiem.

    «Saskaņā ar panākto vienošanos Krievijas delegācija, kuru veido Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un citu iestāžu, ieskaitot prezidenta administrāciju, pārstāvji ieradusies Baltkrievijā uz sarunām ar ukraiņiem. Būsim gatavi sākt šīs sarunas Gomeļā,» pavēstīja Peskovs.

    Kā ziņots, Zelenskis jau divkārt aicinājis Putinu sēsties pie sarunu galda.

    Sākotnēji viņš šo piedāvājumu izteica Putinam adresētā uzrunā trešdienas vakarā, īsi pirms Krievijas iebrukuma sākuma, bet piektdien, Krievijas karaspēkam tuvojoties Kijevai, vēlreiz aicināja agresoru uz sarunām, lai apturētu cilvēku bojāeju.

    Tikmēr Peskovs piektdienas pēcpusdienā paziņoja, ka Putins esot gatavs nosūtīt savu delegāciju sarunām ar Ukrainu uz Minsku.

    Ukrainā tiek veidots Starptautiskais teritoriālās aizsardzības bataljons, kura sastāvā būs ārzemnieki, kas vēlas pievienoties pretošanās operācijai pret Krievijas okupantiem un pasaules drošības aizsardzībai, pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska birojs.

    Ukraiņiem pietiek vīrišķības aizstāvēt savu dzimteni, aizstāvēt Eiropu, aizstāvēt civilizācijas vērtības.

    Tomēr tas nav tikai Krievijas iebrukums Ukrainā, tas ir sākums karam pret Eiropu. Pret Eiropas vienotību, pret elementārām cilvēktiesībām Eiropā. Pret visiem līdzāspastāvēšanas noteikumiem kontinentā, teikts Zelenska paziņojumā.

    Prezidents vērsās pie visiem ārvalstu pilsoņiem, kas ir Ukrainas draugi: visi kas grib pievienoties drošības aizsardzībai Eiropā un pasaulē, var ierasties un stāties plecu pie pleca ar ukraiņiem pret XXI gadsimta iebrucējiem.

    Lai reģistrētos starptautiskajā bataljonā un uzzinātu visas detaļas, jāvēršas savā valstī Ukrainas vēstniecībā pie aizsardzības jautājumu atašeja. Kontaktinformācija ir vēstniecību mājaslapās.


    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē