• Zelenskis: Krievija varētu iesaldēt karu Ukrainā, lai uzbruktu Baltijas valstīm

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Ukrainas izlūkdienestu rīcībā ir informācija, ka Krievija apsver iespējas iesaldēt karu pret Ukrainu, lai atjaunotu iznīcināto militāro potenciālu un sāktu karu pret Baltijas valstīm līdz 2028.gadam, ceturtdien Eiropas politiskās kopienas līderu sanāksmē Granadā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

    «Es kā vienmēr būšu ar jums atklāts. Krievija pašlaik apsver dažādus scenārijus turpmākajiem gadiem. Viens no tiem ir īpaši bīstams. Ja šajā agresijā pret Ukrainu būs kāda pauze – jebkāda situācijas iesaldēšana -, iestāsies jauns kritisks brīdis,» viņš teica.

    Pēc Zelenska sacītā, ja Krievijai tagad ļaus adaptēties, līdz 2028.gadam Maskava spēs atjaunot karā Ukrainā novājināto militāro potenciālu. Līdz ar to, pēc Ukrainas prezidenta teiktā, Krievijai būs pietiekami daudz spēku, lai uzbruktu valstīm, kas ir Kremļa ekspansijas uzmanības centrā.

    «Bez Ukrainas tās noteikti ir Baltijas valstis un noteikti tās valstis, kurās ir Krievijas [militārie] kontingenti. Tā ir precīza informācija no mūsu izlūkdienesta,» viņš teica.

    Ukrainas prezidents uzsvēra, ka Krievija meklē iespējas iesaldēt situāciju un pielāgoties, izdarot secinājumus no savām kļūdām un gatavojoties doties tālāk. Viņš aicināja Eiropas līderus atcerēties, ka visbīstamākais ienaidnieks ir tas, kurš ir izdarījis secinājumus un gatavojas nākamajam triecienam, pamatojoties uz šiem secinājumiem.

    «Maskava skaidri iezīmē savas ambīcijas – sagrābt sev vairāk impēriskas telpas un neļaut Eiropai būt brīvu nāciju un darbojošos demokrātiju telpai, sagraut Eiropas vienotību. (..) Un karš, to darot, ir Krievijas pamatinstruments – instruments, lai iekarotu vai manipulētu ar citiem,» sacīja Zelenskis.

    Viņš atgādināja, ka Krievija gadiem kurinājusi konfliktus dažādās valstīs.

    Konkrēti, tā ir «nodarījusi kaitējumu Moldovai, mēģinājusi sagraut un sadalīt Gruziju, destabilizēt citas Kaukāza daļas, žņaudz Baltkrieviju, mēģina izraut gabalus no Ukrainas ķermeņa,» teica Zelenskis.

    Viņš uzsvēra, ka jāatbalsta katra valsts, kas cietusi no Krievijas iejaukšanās vai iebrukuma, un tai ir nepieciešamas drošības garantijas, lai Krievijai vairs nekad nebūtu kārdinājuma sagraut tās suverenitāti.

    «Mums ir vajadzīgs skaidrs signāls – Krievijai nav nekādu iespēju,» sacīja Zelenskis.

    Viņš arī norādīja, ka agresoru visdrošāk neitralizē sakāve karā, un līdz ar to tieši tagad Ukrainai kopā ar pasauli ir iespēja fundamentāli sakaut Krievijas agresiju.

    «Pateicoties Ukrainai, jūsu karavīri tagad necīnās pret Krieviju. Mēs nešaubāmies par NATO spēku. Bet esmu pārliecināts – neviens no jums nevēlas piedzīvot, kā būs, ja, nedod Dievs, NATO nāksies aizstāvēt kādu no jums,» teica Ukrainas prezidents.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē