• Jauns portāls vēža pacientiem: viss par ārstēšanu un atbalstu

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pagājušajā nedēļā atklāts jauns informācijas portāls vēža pacientiem pacientuakademija.lv. Tas veidots kā ceļvedis gan tiem, kurus pašus skāris vēzis, gan arī viņu ģimenēm un tuviniekiem. Vietnes saturu veido tikai zinātniski pierādīta informācija un starptautiski atzītās vadlīnijās balstīti materiāli.

    Pacientu akadēmija apkopo svarīgāko par vēža diagnozi un vēža veidiem, izmeklējumiem un ārstēšanu, rehabilitāciju un atbalsta iespējām, kā arī citiem ar onkoloģisko diagnozi saistītiem jautājumiem. Tīmekļa vietnē vienkopus varēs atrast noderīgu un ārstu recenzētu informāciju par izplatītākajiem vēža veidiem, to diagnostiku, ārstēšanu, kā arī iepazīties ar onkoloģisko slimību ārstēšanā raksturīgo terminoloģiju.

    Pacientu akadēmijā skaidrots vēža rašanās un attīstības process, vēža veidi, stadijas un izplatība.

    Vienuviet apkopota informācija par vēža skrīninga un diagnostikas iespējām, par to, kā darbojas zaļais un dzeltenais koridors, par ārstēšanas posmiem un veidiem. Aprakstīti arī izplatītākie vēža veidi: krūts, prostatas, plaušu, dzemdes kakla, olnīcu, zarnu un citi ļaundabīgie audzēji. Izklāstīti to simptomi, cēloņi un riska faktori, izmeklējumi, ārstēšana un blakusparādības. Nav aizmirsti arī tādi pacientiem un viņu ģimenēm svarīgi praktiski jautājumi kā darbnespējas un invaliditātes noformēšana, veselības apdrošināšana, aprūpe mājās vai ārstēšanās ārvalstīs. Informācija noderēs dažādos slimības posmos – gan tiem, kam vēzis diagnosticēts nesen, gan tiem, kuriem jau ir zināma pieredze un nepieciešama padziļinātāka informācija.

    Vietnes Pacientu akadēmija idejas autori ir onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība Onkoalianse, un tā tapusi vēža pacientu, mediķu un citu speciālistu komandas kopīgā darbā.

     

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē