• Policija aicina ziņot par automašīnām, kas izrotātas ar uzrakstiem krievu valodā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Baburovs / LETA
    Nav pieļaujama provokatīvu uzrakstu izvietošana krievu valodā uz automašīnām, turklāt nepieciešamības gadījumā likumsargi nekavējoties liks tos noņemt, aģentūrai LETA norādīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

    Policijā vērsa uzmanību, ka, ņemot vērā šī brīža ģeopolitisko situāciju, Krievijas izvērsto karu Ukrainā, kā arī kopējo kontekstu, nav pieļaujama jebkāda militārās agresijas slavināšana, tostarp uz transportlīdzekļiem izvietojot potenciāli provokatīvus uzrakstus krievu valodā, piemēram, «esmu krievs/krieviete» tādējādi, iespējams, slavinot militāro agresiju vai paužot atbalstu agresorvalsts veiktajiem kara noziegumiem Ukrainā.

    Līdz ar to policija, konstatējot transportlīdzekļus, kas aplīmēti ar šāda veida uzrakstiem, personām nekavējoties liks tos noņemt, kā arī skaidrot šāda uzraksta izvietošanas mērķi un motivāciju.

    Konstatējot likumpārkāpumu, personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības saistībā ar militārās agresijas vai kara noziegumu slavināšanu.

    Valsts policija vienlaikus aicina arī iedzīvotājus ziņot, ja tiek manīti transportlīdzekļi ar šāda veida uzrakstiem, zvanot policijai pa tālruni 110.

    Sociālajos tīklos ievietoti attēli, kuros redzama automašīna, kurai uzlīmēts uzraksts «esmu krieviete». Attēli sabiedrībā radīja sašutumu un likumsargi tika aicināti aktīvāk rīkoties.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē