• Lībiņa-Egnere: Nepieciešams koordinēt Krievijas nolaupīto bērnu atgriešanos Ukrainā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    17. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Starptautiskā līmenī ir nepieciešams koordinēt Krievijas nolaupīto bērnu atgriešanas Ukrainā mehānismiem, tikšanās laikā ar Nīderlandes vēstnieci Latvijā Klaudiju Magdalenu sacīja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

    Tieslietu ministrijā aģentūru LETA informē, ka šodien tieslietu ministre tikās ar Magdalenu, pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības un sadarbību tieslietu jautājumos.

    No šodienas Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Padomes Ministru komitejā. Tikšanās laikā ministre informēja vēstnieci, ka Latvijas viena no galvenajām prioritātēm prezidentūras laikā būs tiesiskums un īpaši starptautiska tiesiskā kārtība pēc Krievijas izraisītā kara Ukrainā.

    Lībiņa-Egnere norāda, ka Nīderlande ir uzticams partneris Latvijai gan Eiropas drošības jautājumos, gan tiesiskuma stiprināšanai mūsu reģionā un atbalstā Ukrainai.

    Tikšanās laikā tika pārrunāta tiesiskuma stiprināšana nacionālā un starptautiskā līmenī, uzsverot Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanu un atbildības noteikšanu.

    Ministre informēja vēstnieci par šī gada 11. septembrī plānoto neformālo Eiropas Padomes tieslietu ministru konferenci, kas tiek rīkota Latvijas prezidentūras ietvaros ar mērķi nodrošināt visaptverošu atbildības sistēmu par nopietniem starptautisko tiesību pārkāpumiem.

    Tāpat abas puses bija vienisprātis, ka jāturpina attīstīt līdzšinējā valstu tiesiskā sadarbība civillietās un bērnu aizsardzības jautājumos, kā arī diskutēja par iespējamu turpmāko sadarbību tiesnešu mācību jomā un Latvijas Tieslietu akadēmijas izveidē. Latvija turpinās sadarbību ar Nīderlandi Tieslietu akadēmijas mācību satura un metodoloģijas izveides jomā, balstoties uz jau esošo ciešo sadarbību starp tiesnešu mācību iestādēm un tiesām Nīderlandē un Latvijā.

    Tikšanās laikā ministre ar vēstnieci apsprieda arī Stambulas konvencijas ratificēšanas iespējas Latvijā. Ministre norāda, ka Nīderlandes pieredze ģimeņu vardarbības novēršanas jautājumos, kā arī pieredze ar Stambulas konvencijas ieviešanu, kas tai devusi papildu iniciatīvu stiprināt cīņu pret vardarbību, lieti noderēs Latvijas diskusijā, meklējot labākos risinājumus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē