• 6 smaržas, kas uzlabo garastāvokli un padara cilvēkus laimīgākus

    Ezoterika
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Elena Sherengovskaya / Shutterstock
    Izrādās, ka deguns var ietekmēt mūsu dzīves kvalitāti – smarža ir daļa no ēdiena garšas un maltītes baudīšanas pieredzes. Tā ļauj piedzīvot apkārtējo pasauli un iedarbojas uz cilvēka emocijām un pašsajūtu.
    1. Vaniļa
      Tās siltais, maigais aromāts ir kā nomierinošs apskāviens maņām, kas rada laimes un relaksācijas sajūtu. Vaniļa veicina laimes hormonu – serotonīna un dopamīna – veidošanos, tāpēc tā rada patīkamas sajūtas un uzlabo garastāvokli. Vaniļa mēdz atsaukt atmiņā patīkamas bērnības atmiņas, jo tā ir bieža sastāvdaļa dažādos cepumos un desertos. Tas rada patīkamu, komfortablu un drošu sajūtu.
    2. Citroni
      Svaigais un izteiksmīgais citrusaugļu aromāts ir efektīvs garastāvokļa uzlabotājs, kas pazīstams ar savu spēju sniegt enerģiju un prieku. Citronu ēteriskā eļļa satur vielas, kas stimulē serotonīna un dopamīna veidošanos smadzenēs, radot laimes sajūtu. Tāpat citronu eļļas atsvaidzinošais aromāts var palīdzēt mazināt stresa un trauksmes sajūtu, kā arī patīkami uzmundrināt.
    3. Lavanda
      Tās nomierinošais aromāts veicina relaksāciju un emocionālo līdzsvaru. Lavandas aromāts var palīdzēt regulēt centrālās nervu sistēmas darbību, samazināt trauksmes līmeni un uzlabot miega kvalitāti. Lavandas aromāts palīdz mazināt stresu un rada miera sajūtu, tāpēc lavandas ēteriskā eļļa ir iecienīta izvēle aromterapijas un relaksācijas praksēs.
    4. Piparmētra
      Tās uzmundrinošajam aromātam ir atsvaidzinoša iedarbība gan uz prātu, gan ķermeni. Piparmētru eļļas aromāts var uzlabot koncentrēšanās spējas un garastāvokli. Turklāt atvēsinošā sajūta, ko rada mentols, piparmētru eļļas galvenā sastāvdaļa, var mazināt noguruma sajūtu un veicināt domu skaidrību. 
    5. Priedes
      Šis uzmundrinošais aromāts ir kā svaiga gaisa malks, kas spēj atmodināt prātu un uzlabot garastāvokli. Priedes skuju smaržai piemīt stimulējoša, uzmundrinoša un garastāvokli uzlabojoša iedarbība. Priežu aromāts palīdz sazemēties, just saikni ar dabu un tādējādi rada harmonijas sajūtu.
    6. Smarža, kas saistās ar labām atmiņām
      Mammas ceptie pīrādziņi, izlaiduma liliju reibinošais aromāts, īsts itāļu gelato Romas atvaļinājumā, Jāņu rīta pļavas vai Ziemassvētku eglītes smarža. Smaržas palīdz veidot atmiņu tiltus uz mūsu skaistākajām un dārgākajām atmiņām. Šie aromāti spēcīgi iedarbojas uz emocionālo pašsajūtu un sniedz laimes un miera sajūtu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē