• Pēc Prigožina bojāejas «Vagner» kaujinieki mēģina no Baltkrievijas izbraukt uz Krieviju

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    24. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Krievijas algotņu grupējuma «Vagner» kaujinieki pēc grupējuma vadītāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnas katastrofas mēģina izbraukt no nometnēm Baltkrievijā uz Krieviju.

    Saskaņā ar Baltkrievijas pagrīdes aktīvistu datiem trešdienas vakarā dažās vagneriešu nometnēs tika uzsākta autokolonnu veidošana izbraukšanai uz Krieviju.

    Kolonnas dodas Krievijas robežas virzienā, bet Baltkrievijas specdienesti mēģina nepieļaut algotņu autotehnikas izbraukšanu.

    «Belaruski Hajun» arī ziņoja, ka Ceļas ciematā blakus vagnriešu nometnei sākušies nopietni mobilā interneta sakaru traucējumi.

    Trešdien apritēja divi mēneši, kopš Prigožins sāka dumpi pret Krievijas militāro vadību. Dumpja gaitā vagnerieši devās uz Maskavu, taču otrās dienas vakarā Prigožins piekrita dumpi pārtraukt. Daļa «Vagner» kaujinieku tika pārvietoti uz Baltkrieviju.

    Pēc grupējuma došanās uz Baltkrieviju pastiprinājās bažas par iespējamām provokācijām uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežām. 

    Jau ziņots, ka Prigožinam piederošā lidmašīna «Embraer Legacy 600» ar reģistrācijas numuru RA-02795 nogāzusies pie Bologojes rajona Kuženkinas ciema.

    Krievijas federālā aviācijas pārvalde «Rosaviacija» trešdienas vakarā apstiprināja, ka Prigožins atradies lidmašīnā, kuras katastrofā visi desmit tajā esošie cilvēki gājuši bojā.

    Starp lidmašīnas pasažieriem bija ne tikai Prigožins, bet arī viņa vietnieks Valērijs Čekalovs, kurš bija atbildīgs par «Vagner» drošības dienesta darbu, un viens no «Vagner» komandieriem Dmitrijs Utkins, no kura segvārda cēlies «Vagner» nosaukums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē