• «Hamas» uzbrukumā gājusi bojā Latvijas un Izraēlas dubultpilsone

    Terorisms
    Ziņu aģentūra LETA
    16. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Izraēlas vēstniecība Latvijā
    Palestīniešu teroristu grupējuma «Hamas» uzbrukumā Izraēlā ir gājusi bojā arī Izraēlas un Latvijas dubultpilsone, apliecina Latvijas Ārlietu ministrija.

    Sieviete jau ilgāku laiku dzīvojusi Izraēlā un gājusi bojā mūzikas festivālā, kuram 7.oktobrī uzbruka «Hamas», TV3 informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

    Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš sociālajos tīklos vēsta, ka Ārlietu ministrija ir saņēmusi ziņas no dubultpilsones ģimenes par viņas bojāeju «Hamas» teroristiskās organizācijas uzbrukumā Izraēlai. Latvijas iestādes ir saziņā ar Izraēlas varasiestādēm par notikušo.

    «Visdziļākā līdzjūtība ģimenei un tuvajiem cilvēkiem,» vēsta Kariņš. Līdzjūtības bojāgājušās ģimenei izteikuši arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un premjere Evika Siliņa (JV).

    «Hamas» iebruka Izraēlā 7.okrobrī, nogalinot ap 1300 cilvēkus un vēl ap 150 paņemot par ķīlniekiem. Izraēla uz to reaģēja ar kara pasludināšanu pret «Hamas», kam sekojuši gaisa triecieni Gazas joslai, kuros gājuši bojā vismaz 2670 palestīnieši un vēl ap 10 000 cilvēku guvuši ievainojumus.

    Kaujās ar teroristiem Izraēlas teritorijā likvidēti aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieki, lēš Izraēlas armija, kas savukārt zaudējusi ap 300 karavīrus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē