• Krievijas vēstniecība sola atriebties par Maskavas nama pārņemšanu: Būs vissmagākās sekas

    Karš
    12. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Šonedēļ, 11. janvārī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas nosaka «Maskavas nama» pārņemšanu valsts īpašumā. Šis lēmums saniknojis Krievijas vēstniecību.

    Saeima ceturtdien, 11.janvārī, galīgajā lasījumā pieņēma likumu «Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai», kas nosaka tā dēvētā «Maskavas nama» pārņemšanu valsts īpašumā. Iecerēts, ka vēlāk šis īpašums tiktu pārdots, lai gūtos ienākumus piešķirtu Ukrainai. Šis lēmums nav palicis bez Krievijas vēstniecības atbildes reakcijas. Vēstniecība šodien, 12. janvārī, sociālajā medija «Telegram» nākusi klajā ar paziņojumu. Tā Latvijai sola «sekas», pamatojot, ka

    Saeimas lēmums ir «juridiska patvaļa» un «valsts laupīšanas akts»,

    kas rupji pārkāpj starptautisko tiesību pamatprincipus, kuri garantē citu valstu īpašuma neaizskaramību. Paziņojumā norādīts, ka vēstniecība ir

    informējusi Latviju par «neizbēgamiem» atbildes pasākumiem, tostarp kompensācijas prasības iesniegšanu Rīgai par nodarīto «morālo kaitējumu».

    «Šis solis ir nepārprotams apliecinājums Latvijas varas iestāžu negribēšanai godprātīgi pildīt savas starptautiskās saistības. Tas rada bīstamu precedentu, raidot skaidru signālu ārvalstniekiem, ka viņu īpašumus Latvijā neaizsargā ne vietējie, nedz arī starptautiskie līgumi (..), un tos var konfiscēt jebkurā brīdī bez juridiska pamatojuma un tiesas sprieduma. Šī bezprecedenta naidīgā rīcība nepaliks bez atbildes, un tās iniciatoriem būs vissmagākās sekas,» apgalvo vēstniecība.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē