• Prigožins savu lomu ir nospēlējis, uzskata Slaidiņš

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Slaidiņš
    Foto: F64
    Jānis Slaidiņš
    Algotņu grupējuma «Vagner» vadītājs Jevgeņijs Prigožins savu lomu ir nospēlējis un aktīvs vairs nebūs, šādu viedokli TV3 pauda Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

    Majora skatījumā, arī «Vagner» kaujinieki nevis dosies līdz ar Prigožinu, bet pamatā tiks iekļauti Krievijas armijas sastāvā. Scenāriju, ka «Vagner» tagad varētu uzbrukt Ukrainai no Baltkrievijas teritorijas, eksperts vērtēja kā mazticamu.

    Prigožins aizvadītajā nedēļas nogalē rīkoja militāru dumpi, kas brīžiem tika vērtēts pat kā varas gāšanas mēģinājums Krievijā, tomēr beidzās bez lieliem satricinājumiem, kaujiniekiem atstājot ieņemtās pilsētas, bet grupējuma vadītājam doties «trimdā» uz Baltkrieviju.

    Pēc Slaidiņa vārdiem, to, kas stāvēja aiz šī «cietumnieka gājiena», tik ātri neuzzināsim. Viņaprāt, Prigožinam padomā bijuši divi uzdevumi: minimālais – saglabāt savu militāro kompāniju «Vagner», bet maksimālais – aiziet līdz Maskavai un paņemt varu. Iespējams, viņš cerējis, ka dumpim pievienosies lielāks skaits citu Krievijas militāro spēku, taču tas nav noticis.

    Slaidiņš atzina, ka Prigožins ir kļuvis gana populārs sabiedrībā, jo runā daudz ko tādu, kas Krievijas iedzīvotājiem patīk, piemēram, par korupcijas apkarošanu.

    Kopumā notikušais Krievijas režīma līderim Vladimiram Putinam bija gana liels trieciens, vērtēja Slaidiņš, pieļaujot, ka iespējamas pārmaiņas bruņoto spēku vadībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē