• Sārts: Ir sākusies Ukrainas pretuzbrukuma operācijas sākotnējā fāze

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    24. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Sintija Zandersone
    Ir sākusies Ukrainas pretuzbrukuma Krievijas okupantiem operācijas sākotnējā fāze, kurā tiek gatavoti apstākļi, lai šis pretuzbrukums būtu veiksmīgs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

    Viņaprāt, tā ir izskaidrojams arī tā saucamo Krievijas brīvprātīgo bataljonu iebrukums Belgorodas apgabalā Krievijā. «Šajā gadījumā tas acīmredzami bija ar nolūku redzams, un, manuprāt, tas ir, lai piesaistītu uz to reģionu papildu Krievijas spēkus,» secinājis Sārts.

    Viņš pauda šaubas par to, vai iebrukumu Belgorodā varētu būt sarīkojuši krievi vieni paši bez ukraiņu ziņas un atbalsta.

    Eksperta skatījumā, redzot Rietumu solījumi piegādāt Ukrainai arvien jaunu militāro tehniku, ļauj secināt, ka valstis ir noticējušas Ukrainas iespējai uzvarēt un vairs netic Krievijas kodoldraudu blefam.

    Jau ziņots, ka pirmdien pēc plkst.23 Belgorodā no drona tika nomesta sprāgstierīce uz Federālā drošības dienesta ēkas jumta, izraisot ugunsgrēku.

    Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde pirmdien paziņoja, ka Ukrainas pusē karojošo Krievijas pilsoņu leģions «Krievijas brīvība» un «Krievu brīvprātīgais korpuss» veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu «drošības zonu» Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē