• Vai karš Ukrainā ietekmē gaisa kvalitāti?

    Karš
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    20. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Jau gandrīz pusotru gadu notiek karš Ukrainā, kur tiek izmantoti dažnedažādi ieroči, kas sprāgts un bombardē. Sakiet, kā tas ietekmē gaisa kvalitāti? Vai mēs arī gaisā izjūtam šo karu?

    «Ieroču, munīcijas un sprāgstvielu izmantošana Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu neietekmē gaisa kvalitāti Latvijā,» atbildot uz lasītāja jautājumu, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāve Annelaine Indriksone.

    Ukrainā aktīvajās karadarbības zonās sprādzieni un bombardēšana noteikti rada gan paaugstinātu putekļu daļiņu daudzumu gaisā, gan trokšņa un augsnes piesārņojumu, taču nav informācijas, ka šis piesārņojums varētu kaut kādā mērā apdraudēt teritorijas tālu no tiešās karadarbības zonām, tostarp Latviju.

    Tomēr, kā atzīst speciāliste: «Ņemot vērā šīs tēmas aktualitāti, ir skaidrs, ka nepieciešami tālāki pētījumi, lai iegūtu padziļinātu un visaptverošu izpratni par militāru konfliktu ietekmi uz gaisa kvalitāti.»

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē