• Nogalina Krievijas pilotu, kurš Ukrainai nogādāja okupantu helikopteru, saņemot 500 000 $

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    20. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Krievijas helikoptera pilots, kurš pirms pusgada pārbēga uz Ukrainu, ir atrasts nošauts Spānijā, pirmdien paziņoja Ukrainas militārā izlūkdienesta preses sekretārs Andrijs Jusovs.

    Viņš nesniedza sīkākas ziņas par pilota nāves apstākļiem.

    Saskaņā ar mediju ziņām pilots nāves brīdī atradās Spānijā. Viņu atrada nošautu pēc tam, kad pilotam Spānijā pievienojās viņa bijusī draudzene, ziņoja Ukrainas medijs «Ukrainska Pravda».

    Pilots pērnā gada augustā ar pilnīgi aprīkotu armijas helikopteru «Mi-8» aizlidoja no Krievijas uz Ukrainu. Pēc nolaišanās Ukrainas kara lidlaukā abi pārējie apkalpes locekļi tika nošauti bēgot, ziņoja Ukrainas avoti.

    Pilots, kurš bija Krievijas pilsonis, saņēma no Kijivas apmēram 496 000 ASV dolāru ekvivalentu atlīdzību par pārbēgšanu un helikoptera nogādāšanu Ukrainas armijai. Krievijas valsts televīzija rudenī ziņoja, ka Krievijas slepenais dienests saņēmis pavēli nogalināt šo vīrieti, kuru Maskava uzskata par nodevēju.

    Ukraina, kas kopš 2022.gada februāra cīnās pret Krievijas pilna apjoma iebrukumu, tā paša gada aprīlī noteica atlīdzību par funkcionējoša Krievijas militārā aprīkojuma nodošanu Kijivai. Krievu pārbēdzejiem, kas nodotu kaujas lidaparātus, tika piedāvāta atlīdzība līdz vairāk nekā 990 000 dolāru. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē