• Ukrainas pirmā lēdija atteikusies sēdēt blakus Navaļnija atraitnei

    Ukraina
    Estere Jansone
    6. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/yulia_navalnaya/Instagram/olenazelenska_official
    Ceturtdien, 7. martā, Vašingtonas Baltajā namā ASV prezidens Džo Baidens teiks ikgadējo runu par aktualitātēm ASV un pasaulē. Uz šo pasākumu tika aicinātas Ukrainas pirmā lēdija Oļena Zelenska un Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija.

    ASV prezidenta Baidena komanda bija nolēmusi izspēlēt ļoti iedarbīgu kārti, uz Baidena svinīgo runu uzaicinot divas šobrīd pasaulē ļoti redzamas sievietes. Viena simbolizētu karu Ukrainā, bet otra iemiesotu iekšējo haosu Krievijā. Bija iecerēts, ka Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska un Krievijas cietumā mirušā Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija sieva Jūlija sēdēs blakus, un tas būs patiesi simboliski.

    Abām dāmām gan šāds plāns neesot licies gana labs. Uzzinot, kāda loma un vieta viņai atvēlēta šajā pasākumā, Ukrainas pirmā lēdija paziņoja, ka nevar ierasties ASV saspringtā grafika dēļ. Arī Navaļnija drīz vien paziņoja, ka esot pārgurusi, tāpēc šo pasākumu ar savu klātbūtni nevarēs pagodināt. Politikas eksperti gan lēš, ka iemesls abu dāmu atteikumam ir cits.

    Ukrainas medijos izskanējis, ka Olenas atteikums cieši saistīts ar Baidena komandas plānu. Aleksejs Navaļnijs gan bijis Vladimira Putina niknākais pretinieks un atbalstījis Rietumu vērtības, tomēr ukraiņu tautas varonis viņš nebija. Lai gan pēdējos gados Navaļnijs kritizējis Krievijas iebrukumu Ukrainā, 2014. gadā Aleksejs neviennozīmīgi izteicies par Krimas anektēšanu. Arī Eiropas politikas analīzes centra vadītāja Alīna Poļakova portālam «Washington Post» atzīst, ka kopš Krimas aneksijas ukraiņu tauta Alekseju Navaļniju tomēr saskata kā Krievijas nacionālistu un imperālistu. Savukārt Navaļnija nevarēja ierasties šajā pasākumā pēc Zelenskas atteikuma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē