• Uz Maskavu aizbēgušais Mamikins: Atgriezīsimies Latvijā un pieminekļi tiks atjaunoti

    Karš
    Marta Kalniņa
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andrejs Mamikins
    Foto: F64
    Andrejs Mamikins
    «Šo video ierakstu ne Sarkanajā laukumā, bet Maskavā ir skaisti visur,» ar apgarotu smaidu sejā uzreiz pēc gadu mijas video ierakstā pauž Putina režīma atbalstītājs, bijušais Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

    Pērn žurnālists Andrejs Mamikins ar ģimeni pārcēlās uz Krieviju. Nonācis sava sapņu zemē, labprāt sniedza arī vairākas intervijas un žēlojās par savu slikto situāciju Latvijā – savu uzskatu dēļ palicis bez darba un pat sirojis pa miskastēm, lai izdzīvotu. Jaungada naktī viņš ierakstīja video uzrunu Latvijas iedzīvotājiem. «Man ir divi svarīgi novēlējumi latviešiem un krieviem,» vēstīja Mamikins. «Latviešiem – lai viņi jaunajā gadā beidz grauzt savus kaimiņus – krievu ļaudis, ar kuriem gadsimtiem dzīvojuši sānu pie sāna. Tāpēc, ka Latvijā ir krievu cilvēki, un tas, ka Krievija ir blakus, ir Latvijas neatkarības garantija. Citādi vienkārši nebūs šajos ģeopolitiskajos apstākļos, un vēsture to ne reizi vien ir pierādījusi. Bet krieviem gribu novēlēt būt krieviem. Nevis kaunīgi nolaist acis, kad par sliktām latviešu valodas zināšanām atlaiž no darba tavu kolēģi – krievu audzinātāju. Neizlikties, ka nepamani kā ņirgājas par cilvēkiem, par skolēniem, kuriem pat starpbrīžos aizliedz runāt krieviski.»

    «Es atskatos uz aizejošo 2023. gadu, un mani biedē tas, kas personīgi ar mani tajā ir noticis. Tieši pirms gada iedomājos savu jaungada vēlēšanos un pat teicu tostu Rīgā, ka nākamo gadu gribu sagaidīt ar man tuviem un dārgiem cilvēkiem Krievijā. Tā arī ir noticis.Es ticu, ka varbūt ne šajā, varbūt vēlāk, bet mēs visi atgriezīsimies Latvijā.

    Atgriezīsimies mentālā, vēsturiskā, garīgā un fiziskā nozīmē. Tāpēc, ka Latvija ir mūsu valsts. Tā ir mūsu vēsture, mūsu zeme un mūs pieminekļi, kuri tiks atjaunoti,» deklarē viņš.

    Savu uzrunu viņš noslēdz ar jūsmošanu par Krieviju: «Un obligāti brauciet uz Krieviju, neklausieties tādus idiotus kā mūsu prezidents Rinkēvičs, kurš regulāri aizliedz doties uz Krieviju. Jūs brīnīsieties, cik tā ir brīnišķīga, cik atvērti cilvēki šeit ir, cik brīnišķīgas ir viņu sirdis, cik dzīvi viņi ir, nevis nomocīti kā kaltēta zivs. Viņi ir cilvēki ar lielo burtu.» Daudzus viņa sekotājus feisbukā uzrunājis šis video, taču netrūkst arī to, kuriem ir kritiska attieksme pret Mamikina pausto. Bijusī grupas «A-Europa» dejotāja Solvita Avakjana norāda: «Krievijā tiešām ir ļoti atvērti un labsirdīgi cilvēki, es tur dzīvoju gandrīz gadu. Taču arī Latvijā latviešu vidū ir labsirdīgi un atsaucīgi cilvēki, kas nemaz nav «naciķi» un fašisti!» Viņa novēl laimīgu jauno gadu Mamikina ģimenei un atgādina: «Neaizmirstiet par Latviju un nerunājiet par to sliktu! Latvija tomēr ir jūsu dzimtene un mājas.» Savukārt kāds cits sekotājs norāda: «Runāt pa dzīvošanu bez bailēm Maskavā, kur cilvēkiem teju katru dienu draud reāls cietumsods par viņu uzskatiem – tas izskatās kā jaungada sarkasms par veselo saprātu.»

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē