• Maijā Gaujas krastā notiks «Plostnieku nakts»

    Kultūra
    Estere Jansone
    3. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    10. maijā Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies «Plostnieku nakts Siguldā». Apmeklētājiem būs iespēja klausīties dzīvo koncertu, mesties dejās, pašiem izgatavot plostu un izgaršot Plostnieka zupu.

    Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimtā plostu braukšana bija iecienīts Vidzemes zemnieku peļņas darbs pavasarī. Plostos sapītie baļķi tika pludināti no Gaujas augšgala līdz Carnikavai.

    Jau no plkst. 21.00 apmeklētāji tiek aicināti izmēģināt žonglēšanu uz viena baļķa un plostu vadīšanu Gaujā. Nedaudz vēlāk Gaujas dziesmas varēs skandināt kopā ar folkloras kopu Putni, bet plkst. 22.30 klausīties vīru grupas VILKI koncertu. Ap pusnakti – baskāju dejas smiltīs akordeonista Andra Muižnieka muzikālajā ietērpā. Būs iespēja arī izmēģināt UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļautās Gaujas plostnieku amata prasmes, pašiem veidot plosta maketu, apskatīties ekspozīciju «Gaujas plostnieka stāsts», kā arī baudīt Plostnieku zupu, porcijas cena 3 eiro.

    Ieejas maksa saskaņā ar ieejas cenrādi pieaugušajiem – 2,50 eiro, skolēniem, studentiem un senioriem – 1,50 eiro. Apmeklētājus aicinām padomāt par savu sēžamo un piemērotu apģērbu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē