• Gribu beidzot klusumu! Kāpēc ausīs visu laiku trokšņi?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Cast Of Thousands/shutterstock.com
    Man jau desmit gadu galvā ir tāda kā džinkstoņa, kas laika gaitā kļuvusi stiprāka un nepatīkamāka. Džinkstoņas dēļ ir grūtības ar iemigšanu. Jūtu, ka arī dzirde pasliktinās. Kāpēc tā ir, un pie kāda ārsta lai vēršos pēc palīdzības?

    Nepatīkama džinkstoņa ausīs var būt daudzu iemeslu dēļ. Galvenais ir saprast, kāda tā ir.

    Ja ausīs it kā sīc, vaina vispirms jāmeklē tajās. Varbūt tās ir sekas pēc bērnībā pārslimota auss iekaisuma, antibiotiku lietošanas, kas var bojāt ausu nervu šūnas, arī senāk lietotiem preparātiem pret tuberkulozi vai pēc saskarsmes ar kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem, kas vēl ne tik sen tika plaši izmantoti lauksaimniecībā un sadzīvē.

    Līdzko šie sīcošie trokšņi parādās, jāiet pie ģimenes ārsta, kurš tad arī izlems, kā rīkoties tālāk.

    Visefektīvāk vērst situāciju par labu var pirmajā gadā. Ja problēma ir ielaista, būs grūtāk, taču dzīvību un arī ne veselību sīkšana ausīs neapdraud, tā tikai rada diskomfortu. Pirms iemigšanas var austiņās paklausīties nomierinošu mūziku, lai nomāktu džinkstoņu, jo visvairāk tā traucē tieši klusumā. Vēl var ieteikt lietot divdaivu ginka (Ginko biloba) lapu ekstraktu.

    Tas uzlabos asins cirkulāciju un nenodarīs organismam kaitējumu.

    Taču, ja trokšņi ausīs ir pulsējoši, tas jau ir nopietnāk, jo tādus trokšņus var izraisīt kāda galvas asinsvadu patoloģija, piemēram, pārāk plānas to sieniņas. Ja asinsspiediens ir paaugstināts, galvas asinsvads var plīst – sekas var būt ļoti bīstamas. Tieši tāpēc to nedrīkst atstāt bez ievērības. Ja ausīs dzirdami pulsējoši trokšņi, par to vispirms vajadzētu aprunāties ar savu ģimenes ārstu, kas tālāk nosūtīs pie speciālista, piemēram, neirologa. Dakteris ieteiks veikt datortomogrāfijas angiogrāfiju, kurā tiks pārbaudīti galvas asinsvadi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē