• Meitenīte ar princeses Diānas skatienu. Princese Šarlote šodien svin dzimšanas dienu!

    Karaliskā ģimene
    Marta Kalniņa
    2. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Princese Šarlote savā 9. dzimšanas dienā.
    Foto: Publicitātes foto
    Princese Šarlote savā 9. dzimšanas dienā.
    Šodien devīto dzimšanas dienu svin piemīlīgā britu princese Šarlote. Velsas prinča Viljama un princeses Keitas meitai paliek deviņi gadi. Par godu šai dienai karaļnams publiskojis jaunu princesītes bildi.

     

    Var kļūt par karalieni

    Šarlote ir Velsas prinča un princeses otrais bērns. Dienā, kad piedzima mazā princese, Lielbritānijā tika sarīkots salūts un visas svarīgākās ēkas Londonā –  izgaismotas rozā. 4. maijā tapa zināms, ka viņai dots vārds Šarlote Elizabete Diāna – par godu karalienei Elizabetei II un meitenītes mirušajai vecmāmiņai princesei Diānai. Šodien fani ar nepacietību gaidīja parādāmies jaunāko gaviļnieces bildi, jo tā parasti tiek darīts karaliskās ģimenes locekļu jubilejās.

    Jubilāre Šarlote.
    Jubilāre Šarlote.

    Šarlote ir divus gadus vecāks brālis princis Džordžs un trīs gadus jaunāks brālis – princis Luijs. Mazajai princesei ir neliela iespēja kļūt par karalieni, jo mantošanas līnijā viņa ir trešā persona – uzreiz pēc sava tēva prinča Viljama un vecākā brāļa Džordža.

    Prātīgā māsa

    Lai gan princese Šarlote vēl ir pavisam maza, viņai ir stingrs raksturs un vēlme vadīt un valdīt, kas izpaužas dažādos karaliskās ģimenes pasākumos. Parasti Šarlote uzņemas rūpes par brāļiem un nebaidās viņus nostrostēt, ja kaut kas tiek darīts nepareizi. Tas izpaudās gan karalienes Elizabetes II bērēs, kad Šarlote čukstus deva norāda Džordžam, gan karaļa Čārlza kronēšanas pasākumā, kad viņa gādīgi paņēma pie rokas mazo brāli.

    Ar brāļiem Džordžu un Luiju.
    Ar brāļiem Džordžu un Luiju.

    Runā spāņu valodā un dievina olīvas

    Šarlote runā divās valodās – dzimtajā angļu un spāņu valodā, kuru viņai iemācījusi Spānijā dzimusī auklīte. Viņa mācās prestižajā Thomas’s Battersea skolā, kur stingri noteikts meitenīti nesaukt par princesi. Savukārt ģimenē viņu mīļi dēvē par Lotiju.

    Meitenītes iecienītākais gardums ir olīvas, un viņai ļoti patīkot vienradži. Viņa labprāt nodarbojas ar vingrošanu, ir lokana un azartiska. Beidzamajos gados viņu aizrauj dejas, īpaši – steps.

    Šarlote jau no mazām dienām tiekot radināta pie darba un bez kurnēšanas uzņemas vienkāršus pienākumus.

    Princeses Diānas kopija?

    Britiem patīk princese Šarlote, kurai piemīt gan mātes Keitas rāmums un prātīgums, gan arī savas slavenās vecmāmiņas princeses Diānas šarms. Jo vecāka kļūst Šarlote, jo vairāk viņa līdzinoties leģendārajai princesei. Fotogrāfi pamanījuši, ka Šarlotei ir ne tikai Diānas vārds, bet arī par Anglijas Rozi dēvētās princeses caururbjošais skatiens.

    Modes ikona

    Vismaz vienā jomā mazā Velsas princese jau tagad ir tikpat ietekmīga kā viņas mamma, un tā ir mode. Atliek tikai princesei parādīties sabiedrībā kādā jaunā, piemīlīgā tērpā, tā uzreiz šis apģērbs un aksesuāri tiek izpirkti. Rozā saulesbrilles, kleitiņa ar margrietiņu rakstu, strīpainā kleita  – šīs lietas no veikaliem pazudušas dažu minūšu laikā. Modes eksperti ir droši, ka ar katru gadu Šarlotes ietekme uz aktualitātēm modes pasaulē tikai pieaugs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē