• Zelenskis: Es zinu, ka latvieši cīnīsies. Tas nozīmē, ka viņus nogalinās. Tā ir krievu «atnākšana»

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    12. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Visur, kur atnācis [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins, nav ekonomiskās izaugsmes, ir zaudēta identitāte un nogalināti tūkstošiem cilvēku, ceturtdien preses konferencē Rīgā uzsvēra Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

    Preses konferencē Ukrainas prezidentam tika lūgts atbildēt uz jautājumu, kas notiek tādā gadījumā, ja «atnāk» krievi, jo Latvijā ir sabiedrības daļa, kas atbalsta Putinu un sagaida, ka Latvija būs daļa no Krievijas. Zelenskis atzīmēja, ka ir viens piemērs un tā ir Ukraina.

    «Krievija «atnāca» uz Krimu un to anektēja. Ja cilvēki necīnīsies un neaizsargās savu brīvību, nāksies zaudēt ne tikai neatkarību. Kādam svarīgas ir tradīcijas, kādam valoda, tas viss ir svarīgi – nepazaudēt savas vērtības, valsti un neatkarību,» uzsvēra Zelenskis.

    Viņš norādīja, ka, ja cilvēki paņems rokās ieročus un ies sevi sargāt, Krievija mēģinās šos cilvēkus nogalināt un iznīcināt. Zelenskis atzīmēja, ka šajā jautājumā nav daudzu alternatīvu. Ukrainas prezidenta ieskatā, cilvēki, kuri grib, lai Latvija kļūtu par apgabalu Krievijas sastāvā, necīnīsies.

    «Es zinu, ka latvieši cīnīsies. Tas nozīmē, ka viņus nogalinās. Tieši to nozīmē krievu «atnākšana». Ja kāds atbalsta Putina politiku un domā, ka viss būs ļoti skaisti, ja cilvēki domā, ka televizors viņus pasargās, ja cilvēki dzīvo ar Krievijas izplatīto naratīvu, gribu teikt, ka tās ir pasakas, kas nekad nepiepildīsies,» sacīja Zelenskis.

    LETA jau rakstīja, ka šodien oficiālā vizītē ieradās Ukrainas prezidents, kurš tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, tai skaitā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS). Vizītes laikā notika ar Ukrainas prezidenta tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē