• Paziņoti produkti, kurus tagad Latvijā aizliegts ievest no Krievijas un Baltkrievijas

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    6. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šonedēļ stājas spēkā aizliegums Latvijā ievest virkni produktu no Krievijas un Baltkrievijas.

    Latvija kā Krievijas robežvalsts cenšas panākt iespējami ātrāku ekonomisko saišu saraušanu ar agresorvalsti, tāpēc nolemts  aizliegt lauksaimniecības un lopbarības produktu ievešanu no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī no citām trešajām valstīm, ja šie produkti ir Krievijas vai Baltkrievijas izcelsmes. Valdība 5. martā apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos Ministru kabineta noteikumus, un tie stājas spēkā jau šonedēļ.  

    Turpmāk no Krievijas un Baltkrievijas nevarēs importēt nekādus dārzeņus, augļus, ogas un riekstus. Tāpat arī aizliegts ievest visus graudaugus, lopbarības izejvielas un gatavo lopbarību.

    Eiropas savienības valstis 2023. gadā kopumā no Krievijas importēja produkciju par 2,7 miljardiem eiro – zivis, graudaugus, lopbarības produktus, kā arī piena produktus, cukura konditorejas izstrādājumus un citus. Savukārt Latvija kā Krievijas robežvalsts ir viena no tām dalībvalstīm, caur kuru savienības tirgū nonāk vērā ņemams Krievijas izcelsmes lauksaimniecības un pārtikas produktu imports. No Latvijas importa vērtības pērn 90% veidoja četras produktu grupas no Krievijas: 44% – lopbarība, 24% – graudaugi, 14% – zirņi un 8% – rapšu eļļa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē