• Nenokavē! Pavasara stādu tirdziņi maijā

    Dārzs
    Aiva Alksne
    1. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Evgenii Panov / Shutterstock
    Pavasara stādu tirdziņu sezonas sākumu gaida teju katrs, kuram pieder kāds zemes gabaliņš vai balkons. Lai izdodas atrast to, pēc kā tavs dārzs kāro, un izbaudīt to burvīgo noskaņu, kas šajos tirdziņos valda! 
    • Pavasaris ziedos Liepājā
      1. maijā no plkst. 9 līdz 15 Rožu laukumā
      Dārzkopju svētkos Liepājā piedalīsies lielākās Latvijas stādaudzētavas ar plašu dārzu kultūraugu klāstu. Piedāvājumā būs ogu un koku stādi, ziedošie krūmi, ziemcietes, graudzāles, vīteņaugi, mūžaļie augi, rožu un viengadīgo ziedu stādi.
    • Pavasara stādu tirdziņš Ogrē
      1. maijā no plkst. 9 līdz 13 Brīvības ielas gājēju posmā 
      Tirdziņā būs iespēja iegādāties koku, krūmu un ziedu stādus, kā arī saņemt zinošu pārdevēju konsultācijas par to stādīšanu un kopšanu. Plkst. 11 uz Pilsētas skvēra skatuves ar latviešu tautas un pasaules deju rakstiem uzplauks Pavasara koncerts. Tajā piedalīsies Ogresgala Tautas nama bērnu deju kolektīvs Ābolēni un jauniešu deju kolektīvs Ābeļzieds, kā arī Ogres novada Kultūras centra senioru deju kopa Astras.
    • Rasādu opluots Rēzeknē
      1. maijā no plkst. 10 līdz 15 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā 
      Pavasara gadatirgū būs pieejami gan dažādi stādi (ziedi, vīteņaugi, dekoratīvie krūmi, augļu koki u. c.), gan lauku labumi un daiļamatniecības darinājumi. Būs iespēja iegādāties arī mājražotāju, amatnieku un zemnieku labumus. No plkst. 10 līdz 11 gadatirgū muzicēs pūšamo instrumentu orķestris Rēzekne, pēc tam līdz plkst. 12.30 – Zintis Krakops, un viņu uz skatuves nomainīs grupa Otto. Gadatirgus apmeklētājus priecēs Latgales Retro auto/moto izstāde, bet mazākos – vizināšanās ar ponijiem, atrakcijas un fotokaste.
    • Savā zemē dižojies! Tukuma pusē
      4. maijā no plkst. 10 līdz 15 Šlokenbekas muižā
      Pavasara stādu tirgus muižas teritorijā piedāvā iegādāties puķu, augļu koku un krūmu stādus. Līdzās Latvijas stādu audzētājiem te vienmēr ir arī lietuviešu audzētāji, kas šoreiz būs atveduši krūmmellenes, vīnogu un zemeņu stādus, ziemcietes un dažnedažādus augļu kokus. Būs arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Lai iepirkšanās lustīgāka, padomāts arī par muižai piederīgu kultūras programmu – skanēs ziņģes, uzstāsies folkloras kopa, bērni varēs apgleznot sejas un vizināties ar poniju. Un, tā kā 4. maijs ir mūsu valsts svētki, kad visi tiek aicināti klāt baltus svētku galdus, Šlokenbekas muižā par godu tam notiks kūku dižošanās – tie, kam patīk cept kūkas, būs kādu izcepuši un piedāvās ne tikai nogaršot, bet arī padalīsies ar saviem knifiņiem.
    • Stādu parāde Siguldā
      4. un 5. maijā Svētku laukumā 
      Šogad lielākais un krāšņākais pavasara dārzkopības pasākums – Latvijas Stādu parāde – svinēs jau savu divdesmito dzimšanas dienu. Tas arvien ievēro tradīciju, ka tirdziņā piedalās stādu audzētāji tikai no Latvijas, tā popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos. Arī šogad, kā ierasts, Latvijas Stādu parādē piedalīsies ap 300 dalībnieku, kuru vidū būs stādu audzētāji no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat arī Latvijas amatnieki un vietējie pārtikas ražotāji ar skaistajiem un gardajiem pārsteigumiem, dārza preču un tehnikas ražotāju pārstāvji. Jubilejas Stādu parādi abas pasākuma dienas krāšņos purva taka, kas izveidota sadarbībā arī Latvijas Nacionālo kūdras biedrību, – tajā būs izzinoši stāsti par kūdras veidošanos, izmantošanu un pēcizmantošanu, kā arī spēles un atrakcijas mazajiem un lielajiem apmeklētājiem, kas būs noorganizētas sadarbībā ar Rīgas zooloģisko dārzu.
      Apmeklētājus un arī pašus dalībniekus priecēs trīs izstādes. Latvijas dārznieka profils ļaus uzzināt, kāds ir Latvijas dārznieks, kādas ir Latvijas tipiskās stādu audzētavas salīdzinājumā ar citām valstīm. Otra būs fotoizstāde, kas veltīta pasākuma divdesmitgadei, bet trešā izstāde būs veltīta kūdras tēmai, tajā tiks demonstrēti pirmie rezultāti kūdras substrātiem ar dažādiem piejaukumiem, piemēram, kokšķiedru, salmiem un niedrēm.
      Apmeklētāju ērtībai darbosies palīgi, kas nogādās nopirktos stādus uz stādu garderobi un no tās – uz apmeklētāju automašīnām. 
    • Latvijas Stādu dienas Jelgavā 
      11. un 12. maijā Hercoga Jēkaba laukumā 
      Ik gadu Stādu dienās Jelgavā savu produkciju piedāvā stādu audzētavas, zemnieku saimniecības, individuālie audzētāji, selekcionāri, amatnieki, dārza inventāra un aprīkojuma ražotāji no visas Latvijas, sniedzot pircējiem iespēju izvēlēties no vairāk kā 200 tirgotāju piedāvājuma.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē