• VIDEO: Lidmašīnas katastrofā, iespējams, bojā gājis «Wagner» vadītājs Prigožins

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    23. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video / aculiecinieks
    Krievijā trešdien nogāzusies neliela lidmašīna, kuras pasažieru sarakstā ir algotņu grupējuma «Vagner» vadītājs Jevgeņijs Progožins, un visi desmit lidmašīnā esošie cilvēki gājuši bojā.

    To, ka Tveras apgabalā avarējušās lidmašīnas «Embraer» pasažieru sarakstā ir Prigožins, apstiprinājusi Krievijas federālā aviācijas pārvalde «Rosaviacija». Tomēr nav oficiāla apstiprinājuma, ka Prigožins patiešām atradies lidmašīnā.

    Lidmašīnā, kas bijusi ceļā no Maskavas uz Sanktpēterburgu, bijuši septiņi pasažieri un trīs apkalpes locekļi.

    Krievijas mediji ziņo, ka lidmašīna piederējusi Prigožinam un tajā atradies arī viens no «Vagner» komandieriem Dmitrijs Utkins, no kura segvārda cēlies «Vagner» nosaukums.

    Vietnē «Flight Radar» bija redzams, ka lidmašīna «Embraer Legacy 600» ar reģistrācijas numuru RA-02795, kas pieder Prigožinam, lido virs Tveras apgabala, bet pēc tam pazūd no radaru ekrāniem.

    Krievijas mediji, atsaucoties uz ārkārtējo situāciju dienestiem, ziņo, ka lidmašīnas nogāšanās vietā atrastas astoņu cilvēku mirstīgās atliekas.

    «Telegram» kanāls «Baza» vēsta, ka upuri ir stipri apdeguši un viņu identificēšanai varētu būt vajadzīga DNS ekspertīze. Vienam no bojāgājušajiem norauta galva.

    Ar «Vagner» saistītais «Telegram» kanāls «Gray Zone» apgalvo, ka lidmašīnu notriekusi pretgaisa aizsardzība, taču apstiprinājuma tam nav.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē