• Bez ASV militārās palīdzības Ukraina riskē zaudēt karu, ziņo Kijiva

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    6. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks brīdinājis, ka bez jaunām ASV militārās palīdzības piegādēm viņa valsts ļoti riskē zaudēt karu pret Krieviju.

    Jermaks paziņoja, ka pastāv «milzīgs risks», ka Ukraina var zaudēt karu, ja ASV atbalsts netiks turpināts.

    «Mums būs grūti noturēties tajās pašās pozīcijās un vienkārši izdzīvot,» sacīja Jermaks, otrdien uzstājoties ASV Miera institūtā Vašingtonā.

    Jermaka paziņojums izskanēja laikā, kad Baltais nams pirmdien atsāka centienus nodrošināt Ukrainai papildu palīdzību. Tajā pašā laikā Kongress joprojām nav pietuvojies kompromisa vienošanās panākšanai, kas ļautu turpināt finansēt Kijivas militāros centienus.

    Ja ASV Kongress līdz gada beigām nespēs vienoties par jaunu finansējumu Kijivai, tas nopietni ierobežos Ukrainas spējas kaujaslaukā, pirmdien likumdevējus brīdināja Baltā nama budžeta jautājumu vadītāja.

    Laiks, lai nodrošinātu atbalstu Ukrainai tās karā pret Krievijas agresiju, strauji iet uz beigām, vēstulē Pārstāvju palātas spīkeram norādīja Baltā nama Vadības un budžeta biroja vadītāja Šalanda Janga.

    ASV prezidents Džo Baidens oktobrī lūdza Kongresu apstiprināt 106 miljardus dolāru lielu nacionālās drošības finansējumu, ieskaitot atbalstu Ukrainai un Izraēlai tās karā ar «Hamās».

    Kongresu vairākus mēnešus paralizējušas republikāņu iekšējās cīņas, galēji labējiem likumdevējiem iebilstot pret tālāku atbalstu Kijivai.

    Kā vēstulē norādīja Janga, ja neizdosies vienoties par jaunu finansējumu, tiks apdraudēti līdzšinējie Ukrainas panākumi, turklāt pieaugtu iespēja, ka militāras uzvaras gūst Krievija.

    «Tā nav nākamā gada problēma. Tagad ir laiks, lai palīdzētu demokrātiskajai Ukrainai cīnīties pret Krievijas agresiju. Ir laiks, lai Kongress rīkotos,» viņa uzsvēra.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē