• Rinkēvičs: Krievija ir jāaptur Ukrainā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    13. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Edijs Pālens
    Rietumiem jāturpina apbruņot Ukraina, jo ukraiņu sakāvi Krievija uztvers kā zaļo gaismu agresijai pret citām valstīm, svētdien publicētajā intervijā aģentūrai AP norādījis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

    Ceturtdien sniegtajā intervijā viņš norādījis uz krievu algotņu bandas «Vagner» darbību Āfrikā un uz Krievijas amatpersonu tikšanos ar palestīniešu teroristiskā grupējuma «Hamās» pārstāvjiem.

    Rinkēvičs atzinis, ka dažām no Eiropas Savienības (ES) valstīm ir «savi viedokļi» Ukrainas jautājumā, taču uzsvēris, ka galu galā ES spējusi vienoties par sankcijām pret Krieviju un par atbalstu Kijivai pēc 2022.gada februārī uzsāktā krievu atkārtotā iebrukuma.

    «Interesanti, ka šobrīd attiecībā uz Tuvajiem Austrumiem ES ir vairāk sašķelta, nekā attiecībā uz Ukrainu,» norādījis prezidents.

    Viņš piebildis, ka svarīgi, lai Rietumi sniegtu atbalstu gan Ukrainai, gan Izraēlai, jo abas cietušas no uzbrukuma «mūsu vērtībām» un starptautiskajai kārtībai.

    Rinkēvičs norādījis, ka notikumi Tuvajos Austrumos «ļoti iepriecina» Irānu, un atgādinājis, ka Teherāna piegādā Krievijai ieročus, kas tiek izmantoti agresijā pret Ukrainu.

    Viņš arī brīdinājis, ka ES un NATO ir jāgatavojas uz ilgu karu Ukrainā un ka Rietumiem ir pienākums apmierināt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska prasības piegādāt vairāk ieroču, «jo mēs neesam snieguši tik daudz, cik mums bija jāsniedz».

    Prezidents arī atgādinājis, ka daudzas NATO dalībvalstis, atšķirībā no Latvijas, joprojām nav izpildījušas savas saistības atvēlēt aizsardzībai vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta.

    Rinkēvičs izteicies, ka gadījumā, ja pasaule manīs ES un Rietumu mazspēju Ukrainā, spiediens palielināsies arī uz Izraēlu.

    Viņš piebildis, ka nedrīkst arī aizmirst Āzijas reģioni, tajā skaitā Taivānu.

    Prezidents arī norādījis, ka Krievija no autoritāras valsts tagad pārtop totalitārā valstī un ka Maskavas propaganda šobrīd ir vēl briesmīgāka nekā Aukstā kara laikā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē