• Latviešu aktieris atgriezies no Maskavas un sāk visu no jauna

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Edijs Zalaks ar ģimeni.
    Foto: Mārtiņš Purviņš
    Edijs Zalaks ar ģimeni.
    Vēl pirms diviem gadiem bijušais Dailes teātra aktieris Edijs Zalaks savu dzīvi un karjeru nopietni saistīja ar Krieviju. Taču šī viņa dzīves lappuse nu ir aizvērta, un aktieris ar ģimeni jau pusotru gadu dzīvo Latvijā.

    Aktieris Edijs Zalaks, kuru TV3 skatītāji iepazinuši seriālā «Nemīlētie», ilgu laiku dzīvoja un strādāja Maskavā. Tur viņam bija apjomīgi projekti, viņš sadarbojās ar aktieri un režisoru Fjodoru Bondarčuku, kas gribēja taisīt supergrāvēju ar vairāk nekā desmit miljonu eiro lielu budžetu, un Zalaks bija šīs filmas aktieru atlases direktors.

    Taču 2022. gada 24. februārī, kad Krievija iebruka Ukrainā, visi viņa plāni un žilbinošā karjera sabruka kā kāršu namiņš.

    Viss apstājās. Strādāt agresorvalstī Edijs vairs nevēlējās, tāpēc ar sievu Vasilisu, abu bērniem Mihailu un Ioannu aktieris atgriezies Latvijā. «Te sāku visu no jauna. Agrāk spēlēju Dailes teātrī un man bija rekords – 26 izrādes mēnesī. Lai arī pēc atgriešanās Rīgā man bija pārrunas ar teātra direktoru Juri Žagaru, štatā atgriezties vairs negribēju. Sapratu, ka man patīk brīvība, ka varu pats sev būt noteicējs,» skaidro Edijs.

    Šobrīd aktieris pievērsies izrāžu producēšanai. Viņa producētā izrāde «The Last Human/Pēdējais cilvēks» nupat «Spēlmaņu naktī» tika pie balvas kategorijā gada videomākslinieks, kuru saņēma Valentīns Siļčenko. «Pašlaik rakstu scenāriju stāvizrādei un mani konsultē speciālists, kurš palīdz arī humoristam Maksimam Galkinam. Pirmizrāde būs 27. janvārī,» ar nākotnes plāniem dalās Zalaks. Paralēli teātrim aktieris veiksmīgi sācis darboties arī kinolauciņā. Pērn viņa producētā un režisētā filma «Piedod, bet man ļoti vajag» uzvarēja starptautiskajā kinofestivālā, un viņš tajā tika atzīts par labāko aktieri.

    Bez darba Latvijā nesēž arī Edija sieva Vasilisa. «Viņa strādā par māksliniecisko direktori franču firmā, kas veido lielo uzņēmumu reklāmas. Vasilisa ir arī manis producētās izrādes «The Last Human/Pēdējais cilvēks» grafiskā dizainere,» stāsta aktieris. Pāra bērni Latvijā atraduši katrs savu aizraušanos. «Mihailam ir seši gadi, un viņš jau iet skolā. Dēls apmeklē arī futbola treniņus un ļoti labi zīmē. Savukārt meitai Ioannai ir pieci gadi, viņa mācās mūzikas skolā, apmeklē baleta nodarbības, un viss liecina, ka viņa arī būs aktrise,» atklāj Edijs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē