• «Politico»: ES valstis Ukrainai iznīcinātājus tomēr nesūtīs

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Wikimedia
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Eiropas Savienības (ES) valstis nesūtīs Ukrainai iznīcinātājus, par kuru piegādi iepriekš bija ziņots, vēsta izdevums «Politico».

    Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes karaspēks sociālajā tīklā «Facebook» bija paziņojis, ka Bulgārija nodos Ukrainai 16 iznīcinātājus «MiG-29» un 14 iznīcinātājus «Su-25», Polija – 28 «MiG-29», bet Slovākija – 12 «MiG-29». Šīs lidmašīnas pēc vajadzības varētu bāzēties Polijas lidlaukos, no kuriem ukraiņu piloti veiktu kaujas uzdevumus.

    Polija otrdien paziņoja, ka nesūtīs iznīcinātājus uz Ukrainu. Ziņas par militāro lidmašīnu nosūtīšanu uz Ukrainu noliedza arī Bulgārijas un Slovākijas valdības.

    Bulgārijas premjerministrs Kirils Petkovs paziņoja, ka viņa valstij nepietiek kārtībā esošu lidmašīnu un rezerves daļu, kā arī nav pietiekami daudz iznīcinātāju savas gaisa telpas aizsardzībai, nemaz nerunājot par lidmašīnu piešķiršanu Ukrainai. 

    Arī Slovākijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis otrdien sacīja, ka «Slovākija nepiešķirs iznīcinātājus Ukrainai».

    Polijas prezidents Andžejs Duda, kopā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu apmeklējot Laskas aviobāzi Polijā, sacīja, ka Polija «negrasās sūtīt nekādas lidmašīnas uz Ukrainas gaisa telpu», jo «tas novestu pie militāras iejaukšanās».

    Duda uzsvēra, ka NATO nav neviena no pusēm Krievijas karā pret Ukrainu, lai gan vairākas alianses dalībvalstis apgādā Ukrainas armiju ar letāliem ieročiem un īsteno sankcijas pret Krieviju.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē