• Eksperts: Karš Ukrainā jāskata resursu piesaistes iespēju kontekstā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    3. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Karš Ukrainā jāskata resursu piesaistes iespēju kontekstā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» norādīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

    Ukrainā notiekošais karš jāskata no resursu piesaistes iespējām, jo panākumus gūs tā puse, kurai izdosies iegūt papildu resursus.

    Krievija gaidot, kad Ukrainai izsīks resursi karošanai. Maklakovs akcentēja, ka abas puses dažādākajos formātos un valstīs meklē iespējas gūt papildu bruņojumu un ieročus. Ukrainai uzbrukuma veikšanai noteikti nepieciešami gan uzbrukumiem paredzēti ieroči, munīcija, tehnika, kā arī cilvēkresursi.

    Bijušais NBS komandieris uzsvēra valsts līdera nozīmi valsts vadībā kritiskās situācijās. «Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis līdz šim ir spējis panākt, ka resursi Ukrainai tiek piegādāti, un tas tiks arī turpināts,» teica speciālists.

    Maklakova ieskatā pavasarī, kas nes labu laiku pārvietošanai ar smago tehniku, noteikti varēs sagaidīt ofensīvas. «Ukraina nepārprotami mēģinās to darīt, visticamāk, tuvākā mēneša laikā,» pieļāva eksperts.

    Viņa ieskatā, Krievijas primārais uzdevums ir ieņemt Doneckas un Luhanskas apgabalus, kas ir divi Krievijai svarīgi virzieni. Tikmēr Ukraina varētu uzbrukt Krimas virzienā, jo tās nošķelšana un piegādes līniju sadalīšana ir būtiska, prognozēja Maklakovs, kurš uzskata, ka Krievijai ziemas operācijas, kas gan bijušas visai neveiksmīgas, prasījušas ļoti lielus resursus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē