• Labas kvalitātes matracis – labas atpūtas un produktivitātes garantija

    Reklāmraksts
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šobrīd gulta ir kļuvusi par vēl nozīmīgāku mūsu dzīves daļu, un eksperti iesaka vislielāko uzmanību pievērst tieši gultas pamatelementam – matracim. Salīdzinājumā šajās dienās mēs vairāk laika pavadām guļus stāvoklī, nevis staigājot vai vienkārši stāvot. Tāpēc mūsu uzmanības centrā ir matrači. Mēs vēlamies jums pastāstīt vairāk – kad ir īstais laiks nomainīt matraci un kas jāņem vērā, izvēloties jaunu?

    Kad ir pienācis laiks nomainīt veco matraci?

    Viens no visbiežākajiem iemesliem, kāpēc vajadzētu domāt par matrača nomaiņu, ir arvien lielāks diskomforts miega laikā. Viens no pirmajiem sliktas miega kvalitātes iemesliem var būt ārkārtīgi vienkāršs – par jūsu atpūtu nakts laikā atbildīgs ir tieši matracis. Pastāv arī daudz citu iemeslu, kas izraisa diskomfortu naktī, tai skaitā gulēšanas pamatnes nevienmērīgums, kas veidojas laika gaitā, gaisa necaurlaidīgs un temperatūru izturīgs matracis, nemierīgs miegs un aizvien biežākas muguras un muskuļu sāpes. Nolietots matracis bieži kļūst par alerģiju vai pat bezmiega cēloni, un risinājuma rašanai bieži vien nepieciešama pat ārsta vizīte. Tomēr, ja nakts laikā jūtaties aizkaitināts un jums trūkst atpūtas, to var diezgan vienkārši atrisināt, ja vien pamanāt miega izmaiņas laikā un ātri reaģējat, apsverot jaunas miega bāzes iegādi.

    Dažādu veidu matrači atbilstoši individuālajām vajadzībām

    Izvēlēties uzticamu un ērtu matraci nav grūts uzdevums, vai ne? Sākumā tā var šķist, taču, uzsākot procesu, jūs ātri vien sapratīsiet, ka tas tikai šķita vienkārši. Mūsdienās ir daudz matraču veidu, sākot no atsperu matračiem līdz lateksam vai viskoelastīgajiem. Kuru izvēlēties?

    • Ja jums ir alerģijas

    Viens no biežākajiem diskomforta cēloņiem miega laikā ir alerģijas, ko izraisa putekļu ērcītes, kas uzkrājušās vecajā matracī. Šo problēmu ir ļoti viegli atrisināt – vienkārši izvēlieties antialerģisku matraci. Viena no labākajām izvēlēm ir lateksa matrači – tie ir elastīgi, pielāgojas dažādām ķermeņa formām, ir gaisa caurlaidīgi un neļauj putekļu ērcītēm vairoties matrača iekšienē. Lateksa matracis ir ieteicams arī cilvēkiem, kas bieži nakts laikā salst, jo tā virsma reaģē uz cilvēka izdalīto siltumu un sasilda visu ķermeni.

    • Ja jums ir muguras sāpes

    Ir maz prieka no rīta pamosties, jūtot muskuļu un nepatīkamās muguras sāpes. Šīs problēmas risinājums ir viskoelastīgie matrači. Viskoelastīgo matraču pamatnē tiek izmantoti īpaši caurlaidīgi un elastīgi materiāli, kas pielāgojas ķermenim un palīdz atslābināt saspringtos muskuļus. Šie matrači ir arī antialerģiski, tāpēc ar vienu pirkumu jūs varat atrisināt uzreiz veselas divas problēmas.

    • Ja pamanāt svīšanu naktī

    Pārmērīga svīšana miega laikā ir vēl viena izplatīta problēma, kas ietekmē atpūtas kvalitāti. Vislabāk cīņā ar šo problēmu palīdz matrači, kas var palīdzēt ķermenim atdzist. Vēsākajā kategorijā ierindojas atsperu matrači. Tie palīdz nodrošināt efektīvu gaisa cirkulāciju un ātri iztvaicē sviedrus, tāpēc matrača pamatne neuzkrāj mitrumu, un matracī neveidojas pelējums.

    Kāpēc matrača cietībai ir nozīme?

    Aplūkojot dažāda veida matračus, var šķist, ka jūs jau esat atraduši sev piemērotu risinājumu. Taču atcerieties, ka maksimālu komfortu nenodrošina matrača iekšējā konstrukcija, bet gan tas, kā mēs jūtamies, guļot vai sēžot uz tā. Nepareizi izvēlēts matracis var pastiprināt jau esošās stiprās muguras sāpes, savukārt enerģijas trūkums veicinās noguruma sajūtu, neļaujot jūsu ķermenim koncentrēties un produktīvi strādāt. Matrači tiek iedalīti 3 grupās pēc to cietības: mīkstie, vidēji cietie un cietie matrači. Viens no vienkāršākajiem padomiem, kas jāņem vērā, izvēloties matrača cietību, ir jūsu ķermeņa svars.

    • Mīksts matracis būs ideāli piemērots tiem, kas sver līdz 90 kg. Mīkstiem matračiem parasti ir līdz 7 anatomiskām zonām, kas nodrošina pareizu ķermeņa stāvokli nakts laikā.
    • Vidēji ciets matracis ir ieteicams tiem, kas sver no 90 līdz 110 kg. Šiem matračiem ir spēcīgāka pamatne un tie viegli pielāgojas individuālām ķermeņa formām, palīdzot uzturēt pareizu ķermeņa stāvokli.
    • Ciets matracis ir ieteicams cilvēkiem, kas sver vairāk par 110 kg. Matrača cietākā struktūra novērš ķermeņa nokarāšanos, uztur pareizu stāvokli un rezultātā samazina nepatīkamās sāpes muskuļos no rīta.

    Neskatoties uz to, katrs gadījums var būt ļoti atšķirīgs, tāpēc matrača izvēle var būt atkarīga arī no jūsu miega ieradumiem, veselības stāvokļa un individuālajiem dzīves paradumiem. Vissvarīgākais ir tas, ka miega pamatne uztur pareizu ķermeņa stāvokli – ļaujot miega laikā plecu un iegurņa zonai iegrimt matracī, bet ne mugurkaulam.

    Kad izvēlēties virsmatraci?

    Ne visi un ne vienmēr guļ guļamistabas gultā. Galu galā gulēšanai tiek izvēlēti dīvāni, jo naktī tos iespējams pārvērst par gultām. Šādos gadījumos viens no labākajiem risinājumiem ir virsmatrači, kad esat pieraduši gulēt uz izvelkamas dīvāna gultas, un piemērota izmēra matracim vienkārši nav vietas. Pēc daudzu gadu gulēšanas uz dīvāna gultas jūs sāksiet pamanīt izciļņus un dobas vietas uz savas gulēšanas pamatnes. Atcerieties, ka jūsu ķermenis laika gaitā pielāgojas nelīdzenai virsmai, zaudējot spēcīgo atbalstu, kas tik ļoti nepieciešams mugurkaulam. Tieši tāpēc no rītiem jūs mostaties noguruši, naktī jūtaties nemierīgi un pamanāt muskuļu un muguras sāpes. Virsmatracis šajā gadījumā palīdz atjaunot zaudēto ķermeņa atbalstu un kvalitatīvu atpūtu nakts laikā. Izvēloties virsmatraci, neaizmirstiet ņemt vērā izmērus. Tam nevajadzētu būt lielākam par jūsu gultu. Pareizs virsmatrača izmērs nodrošina labāku miegu un komfortu.

    Ko vēl ņemt vērā?

    Pat pašas mazākās guļamistabas detaļas, ieskaitot gultas veļu, var ietekmēt miega efektivitāti un produktivitāti dienas laikā. Piemēram, ne tikai matracis, bet arī segas palīdz regulēt ķermeņa temperatūru. Sega saglabā ķermeņa dabisko siltumu, palīdz muskuļiem atpūsties un rada piemērotu klimatu kvalitatīvam miegam. Tāpēc ieteicams sezonāli mainīt segu un vismaz reizi nedēļā mazgāt un nomainīt gultas veļu. Tas ne tikai novērsīs alerģiskas reakcijas, bet arī ļaus jums dienas laikā justies labāk un vieglāk koncentrēties.

    Pavasaris ir īstais laiks, lai atjaunotu guļamistabu un pievērstos vispārējās labsajūtas un veselības uzlabošanai. Pirmais solis uz labsajūtu ir kvalitatīva atpūta. Veltiet pietiekami daudz laika, lai izvēlētos labu matraci, un jūs katru dienu jutīsieties možs, atpūties un enerģijas pilns.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē