• Šobrīd

    weather img

    Rīga -16°C

    Tavs uzticamais atbalsts

    Krēmīgais kartupeļu sacepums ar gailenēm

    Sacepums
    Daina Lapiņa
    15. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krēmīgais kartupeļu sacepums ar gailenēm
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Krēmīgais kartupeļu sacepums ar gailenēm
    Pasakaina recepte gaileņu sezonai. Sierīgi krēmīgs kartupeļu sacepums ar gailenēm, ko celt ģimenes brīvdienu vakariņu galdā.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    50m
    Kopējais laiks
    1st 20m
    4 vērtējumi
    3.75/5
    • Gailenes notīra.
    • Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, liek katlā un pārlej ar saldo krējumu un pienu vai ūdeni, pārkaisa sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta, pieliek pāris timiāna zariņu, lēni uzvāra un no uguns noņem.
    • Kartupeļus vēl dažas minūtes patur katliņā ar uzliktu vāku, tad pusi kartupeļu šķēlīšu no šķidruma izņem un izklāj ietaukotā cepamveidnē.
    • Virsū vienmērīgā kārtā liek gailenes, tās pārklāj ar atlikušajām kartupeļu šķēlītēm.
    • Pārlej katliņā palikušo mērci, pārkaisa timiāna lapiņas, virsū skaidiņās uzrīvē sieru.
    • Veidni liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 45–50 minūtes.
    • Padzesētu dala porcijās, var pasniegt ar salātiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+