• Andris Lielais jau pošas uz Latviju: «Būsim kā ukraiņu bēgļi, tikai no Krievijas.»

    Krievija
    Gita Vīksne
    5. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris Lielais.
    Foto: F64
    Andris Lielais.
    Pēc tam, kad aktieris Andris Lielais atļāvās nosodīt karu Ukrainā, viņa dzīve Krievijā kļuvusi bīstama. Ar draugu palīdzību viņš cer jau šomēnes atgriezties dzimtenē.

    Šobrīd Andris Lielais, kurš daudzus gadus dzīvojis un strādājis Krievijā, kārto dokumentus, lai kopā ar ģimeni varētu pārcelties uz Latviju. «Tpu, tpu, tpu! Un trīs reizes jāpiesit pie koka, jo situācija var saasināties ne pa dienām, bet pa stundām. Par pretvalstisku pozīciju tiek pieņemti arvien stingrāki lēmumi. Cilvēku var ielikt cietumā par to vien, ka tu nosauc specoperāciju par karu vai pasaki, ka krievu armijai ir upuri, jo tas nozīmētu armijas apmelošanu,» sašutis ir viņš. «Paldies Dievam, man ir Latvijas pase un pilsonība,» saka Andris. Dzimtenē viņš cer ierasties maija beigās.

    Aktieris neslēpj – dzīvesvietas maiņa ir arī psiholoģiski sarežģīta. «Mums tomēr šeit ievīta ligzdiņa. Uz Latviju kopā ar sievu regulāri esam braukuši kopš 1985. gada, kad piedzima mūsu pirmais puika. Gandrīz katru vasaru bijām Jūrmalā. Kad bija dzīva mana mamma, braucām pie viņas. Manas mammas dzīvoklis Latvijā diemžēl nodega, tādēļ tagad mēs faktiski būsim līdzīgā situācijā kā ukraiņu bēgļu ģimenes, tikai no Krievijas…» atklāts ir Lielais.

    «Esmu bezgala pateicīgs par palīdzību, ko tagad saņemu no bijušajiem kolēģiem. Viņi sametās, lai varu samaksāt vīzas, ceļa izdevumus un dzīvokļa īri pirmajam mēnesim,» teic Andris.

    Uz jautājumu, ko plāno darīt Latvijā, Andris atbild: «Es, protams, būšu priecīgs par jebkuru darbu, jo kaut kā jau būs jāizdzīvo. Redzu sevi kā speciālistu televīzijas lietās. No pieredzes zinu, kā, piemēram, veido sarunu šovus. Šobrīd Rīga ir pilna ar augstākās klases žurnālistiem, producentiem un raidījuma vadītājiem – no Doždj, Eho Moksvi, Novaja Gazeta.

    Man tā vien prasās visus apvienot vienā kompānijā, jo uzskatu, ka Krieviju mainīt šobrīd var tikai krievi. Mūsu virsuzdevums būtu viņus sapulcēt un gatavot jaunai demokrātiskai nākotnes Krievijai. Zinu, ka Latvijā ir cilvēki, kas uzskata – vajadzīgs demokrātisks kanāls krievu valodā. Un ir arī tādi, kas saka – krieviem Latvijā neko nevajag, lai mācās latviešu valodu un skatās latviešu televīziju.» Andris uzsver – vēl lielāka pieredze kā viņam TV lietās ir sievai. «Mana sieva ir starptautiska līmeņa televīzijas producente, kura Krievijā no nulles atklājusi televīzijas kanālus, strādājusi arī Ukrainas valsts televīzijā, kur attīstījusi ziņu dienestu,» lepojas Andris.

    Viņš neslēpj – būtu gatavs iesaistīties arī politikā. «Rudenī ir Saeimas vēlēšanas. Faktiski jau esmu kļuvis par politiķi, atliek tikai šo statusu kaut kā noformēt un saprast, vai tiešām ar to varu kaut ko sniegt arī citiem. Gribu parādīt, ka arī viens tu vari stāvēt kara laukā un ka vari arī atgriezties savā dzimtenē. Ir daudz tēmu, par kurām būtu gatavs runāt.»

    Par to vai Juris Žagars būtu gatavs Lielo uzņemt Dailes teātrī, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve!»

    • Maiju Lūsēnu izliek no mājas. Tiesu izpildītāju dēļ viņa raudāja trīs naktis
    • Andris Kivičs atklāj, ko patiesībā darījis Norvēģijā
    • Aktrises Marijas Bērziņas mamma Lenvija Sīle par mazdēlu, šķiršanos un jauno dzīvi
    • Krāniņi un vagīnas par 250 000 eiro – Latvija ar vērienu startē Venēcijas biennālē
    • Zoodārzu pamet gan Ingmārs Līdaka, gan viņa sieva. Kāpēc?
    • Kaut kāds ārprāts! Lauku sētas zvaigzne Šveices klīnikā pāršķeļ mēli
    • Leiškalni kūrortā piedzīvo zemestrīci
    Privātā Dzīve nr18

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē