Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Kā mājās uztaisīt garšīgus cepelīnus? Recepte soli pa solim un padomi.

    Lietuviešu virtuve
    Kristīne Vilīte
    Kristīne Vilīte
    3. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepelīni
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Cepelīni
    Ja vienmēr gribējies pašai vai pašam pagatavot sulīgus, garšīgus cepelīnus, diena, kad ir nemīlīgi laikapstākļi, būs īstā. Ieplāno un noteikti izmēģini šo omulīgo recepti!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    8-10 gabali
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    1st
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    28 vērtējumi
    5/5

    Noderīgi padomi:

    • Cepelīnus var gatavot arī tikai no svaigiem kartupeļiem, bet vārītie tiem piešķir gaisīgāku struktūru.
    • Pildījumam var izmantot arī sēnes, biezpienu, zaļumus.
    • Svarīgi ir lielo klimpu kārtīgi aizspiest ciet un ar mitrām rokām nogludināt, lai iekšā nepaliek gaiss un cepelīns neveras vaļā. Lai vārīšanas laikā nodrošinātos pret cepelīnu atvēršano, pievieno ūdenim kartupeļu cieti, kuru iepriekš izšķīdina – uz 1 ēdamkaroti cietes ņem 2 ēdamkarotes ūdens.
    • No kartupeļu masas var veidot arī mazākas klimpiņas, kas attiecīgi būs jāvāra īsāku laiku.
    • Tos cepelīnus, kurus neapēd siltus, atdzisušus uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas apcep eļļā vai sviestā.

    Vēl idejas:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē