• VIDEO: Krievijā turpinās protesti – aizturēti jau gandrīz 6000 cilvēku

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    28. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Kopš 24.februāra, kad Krievija sāka iebrukumu Ukrainā, Krievijā protesta akcijās pret šo karu aizturēti vismaz 5927 cilvēki, liecina organizācijas «OVD Info» jaunākie dati.

    Svētdien Krievijas varasiestādes aizturējušas vismaz 2796 protestētājus, tostarp 1274 cilvēki aizturēti Maskavā un 1035 cilvēki Sanktpēterburgā.

    Vairāki cilvēki aizturēti vardarbīgi. Tiek arī ziņots, ka atsevišķos gadījumos aizturētajiem liegta savlaicīga saziņa ar advokātu.

    24.februārī Krievijas Izmeklēšanu komiteja brīdināja valsts pilsoņus par tiesiskām sekām, ja viņi pievienosies nesankcionētiem protestiem, kas saistīti ar «saspīlēto ārpolitisko situāciju».

    Arī Krievijas ģenerālprokuratūra brīdinājusi, ka par Ukrainas atbalstīšana «militārās specoperācijas» apstākļos, draud saukšana pie kriminālatbildības par dzimtenes nodevību, par ko var piespriests 12 līdz 20 gadu ilgu cietumsodu.

    Tomēr katru dienu dažādās Krievijas pilsētās notiek protesta akcijas, pieprasot valsts prezidentam Vladimiram Putinam apturēt viņa sākto karu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē