• Daneviča ar asarām acīs triumfē «Spēlmaņu naktī». Aizkadrā – smaga cīņa privātajā dzīvē

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    23. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktrise Dārta Daneviča un režisore Diāna Kaijaka.
    Foto: Mārtiņš Purviņš
    Aktrise Dārta Daneviča un režisore Diāna Kaijaka.
    Šī nedēļa Dārtai Danevičai bijusi emocijām piesātināta. Nedēļas sākumā viņa devās pie Valsts prezidenta, lai runātu par sāpīgo – bezspēcību saskarsmē ar bāriņtiesu. Ceturtdienas vakarā saņēma savu pirmo «Spēlmaņu nakts» balvu.

    Aktrise Dārta Daneviča spoži uzmirdzējusi monoizrādē «Zēni nav meitenes» Diānas Kaijakas režijā, par kuru arī nupat saņēmusi augstāko apbalvojumu teātra mākslā – atzīta par gada labāko aktrisi. Šajā izrādē viņa atklāj sievietes, kura piedzīvo idilliskas ģimenes izjukšanu, stāstu. Aktrise tik ļoti iejūtas šajā tēlā, ka skatītājiem brīžiem rodas sajūta – Dārta uz skatuves spēlē pati savu dzīvi.

    Gada aktrise Dārta Daneviča.
    Gada aktrise Dārta Daneviča.

    Arī viņa ir piedzīvojusi ģimenes sabrukšanu, un tās sekas Dārtu vajā vēl aizvien. Kopš beidzās viņas un aktiera, bijušā deputāta Artusa Kaimiņa attiecības, sākās smaga cīņa par tiesībām audzināt abu dēlu. Vecāki nespēj vienoties, un konflikts tiek risināts tiesas ceļā.

     Dārta uzskata, ka šajā procesā bāriņtiesa ir subjektīva un saskarsmē ar to esot bijuši gan ētikas, gan kompetences un tiesību normu pārkāpumi. Aktrise vairakkārt paudusi savu bezspēcību tās priekšā un aicinājusi izvērtēt bāriņtiesas darbību Latvijā. Dārta negrasās apstāties un šonedēļ pat devās pie Valsts prezidenta, lai pievērstu viņa uzmanību šim jautājumam. «Ar līdzīgām problēmām saskaras neskaitāmas mātes mūsu valstī, daudzas no kurām nav spējīgas ilgstoši izturēt šīs pretlikumības, nespēju tās pārsūdzēt vai pārsūdzības procesu ilgumu un dārdzību,» uzsver Daneviča. Daudzas sievietes, kas bijušas līdzīgā situācijā, izteikušas Dārtai atbalstu un paudušas pateicību, ka aktrise cīnās arī viņu vārdā.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē