• Ukrainas karā gājis bojā vīrietis, kurš Maidana sprādzienā zaudēja abas kājas

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Skumjas ziņas pienākušas no Ukrainas pilsētas Bučas. Aizstāvot savu pilsētu, dzīvību zaudējis vietējais iedzīvotājs Volodimirs Kovaļskis. Eksplodējot okupantu mīnai, viņš 2016. gadā bija zaudējis abas kājas.

    "Šodien mūsu mājas sasniegušas ļoti skumjas ziņas. Mans mīļais Volodimirs Kovaļskis varonīgi gāja bojā, aizstāvot mūsu dzimto pilsētu Buču rīta kaujā, neļaujot okupantiem sasniegt Kijevu.

    Viņš bija un vienmēr būs drosmes un goda piemērs ne tikai man un mūsu sešgadīgajam dēlam, bet mums visiem. Volodja bija rezerves virsnieks. 2014. gadā viņš devās aizstāvēt Maidanu, bet 2015. gadā, iestājoties brīvprātīgo rindās, devās aizstāvēt Luhanskas un Doņeckas apgabalus.

    Sprāgstot iebrucēju mīnai, viņš zaudēja abas kājas, taču tas viņu nesalauza.

    Viņš ieguva kājas protēzes, izgāja rehabilitāciju, sagaidīja savu pirmdzimto, piedalījās sacensībās «Games of Heroes", nodibināja savu biznesu, sēdēja pie stūres – dzīvoja pilnvērtīgu dzīvi.

    Taču neviens negaidīja, ka ienaidnieks ies vēl tālāk – caur miermīlīgās Ukrainas tautas asinīm.  Volodja nevarēja mierīgi noskatīties uz šausmām, kas plosījās mūsu dzimtajā Ukrainā, un nevarēja nosēdēt mājās.

    Saņēmis ieroci, viņš devās aizstāvēt mūsu miermīlīgās Bučas pilsētas ielas, bet mājās viņš vairs neatgriezīsies. Debesu valstība, manu Kaķīt.  Es tevi mīlu! Mēs tevi mīlam! Mēs lepojamies ar tevi!

    Piedod man, ka es tevi neglābu. Atpūties mierā, un mēs atriebīsimies par tevi un par katru mirušo," teikts Facebook ierakstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē