• Baltkrievijas bruņotie spēki sākuši tuvoties Ukrainas robežai

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    1. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksandrs Lukašenko
    Foto: Wikipedia
    Aleksandrs Lukašenko
    Dažas no Baltkrievijas Bruņoto spēku kaujasspējīgākajām vienībām ir sākušas pārvietošanos uz Ukrainas robežu Volīnijas virzienā, pirmdien paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

    Ģenerālštābs savā ziņojumā arī atzīmēja, ka Baltkrievijas teritorija vēl arvien tiek izmantota, lai Krievijas gaisa spēku armijas, operatīvi taktiskā un īpašā aviācija veiktu kaujas izlidojumus uzdevumu veikšanai Ukrainas teritorijā.

    Ģenerālštābs arī paziņoja, ka agresora spēki dienas gaitā veikuši bruņutehnikas un raķešu – artilērijas bruņojuma pārgrupēšanu un koncentrēšanu noteiktos virzienos, pirmām kārtām ar mērķi aplenkt un sagrābt Kijevu un citas Ukrainas lielpilsētas, sevišķi Harkovu, Čerņihivu, Odesu, Hersonu un Mariupoli. Ievērojama daļa militārās tehnikas ierodas no Baltkrievijas teritorijas un caur okupēto Krimu. 

    Saskaņā ar Ģenerālštāba informāciju Krievijas taktisko grupu komandieri ir saņēmuši pavēli iznīcināt mobilo sakaru torņus, pārvietojoties dziļāk Ukrainas teritorijā. 

    «Tas viss liecina par to, ka Krievijas okupanti paniski baidās, jo nav saņēmuši propagandistu solīto sālsmaizi. Ir saņēmuši tikai mierīgo iedzīvotāju naidu un nievas, un Ukrainas karaspēka cienīgu pretsparu,» teikts Ģenerālštāba ziņojumā.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē