• X stunda ar auto 2022

    Reklāmraksts
    Aivars Pastalnieks
    Aivars Pastalnieks
    22. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    KLUBA X stunda arvien vairāk atbilst savam nosaukumam. Pērn pirmajās auto orientēšanās sacensībās tikko bijām izkāpuši no pandēmijas žņaugiem, bet šogad klāt nācis Ukrainas un Krievijas karš ar visām no tā izrietošajām sekām.

     

    Un tomēr īpašie apstākļi (degvielas cenas) neliedza uz starta nostāties 40 ekipāžām. Kā allaž Paula Timrota sagatavotajos pasākumos, sportiskais azarts ir cieši saistīts ar kultūrizglītojošu ievirzi. Maršrutā Bauska–Dobele–Tērvete–Tukums bija daudz intrigu, piemēram, pēc senām fotogrāfijām bija jāatpazīst ne viens vien objekts, jāapmeklē tehnikas muzeji, vietas, kas saistītas ar ievērojamiem cilvēkiem, rūpīgi jāvēro apkārtne – ceļi, upes, tilti, pieturvietas, kā arī jāveic īpaši uzdevumi, kurus ­sagatavojuši sacensību atbalstītāji.

    Lai to visu paveiktu, komandas atkarībā no izvēlētās taktikas, spējas plānot un savstarpēji sadarboties kopumā veica 300–500 kilometru.

    Atšķirībā no pirmajām ­sacensībām šoreiz bija krietni vairāk komandu, kuras nevis strauji metās pildīt uzdevumus, bet vispirms rūpīgi izpīpēja, kā un kādā secībā tie veicami.

     

    Mežpils alus bāze. Pie Bauskas Motormuzeja bija jāuzbūvē visaugstākais tornis no alus kastēm. Piegājieni visdažādākie – kastes slējās un krita. Dažiem patiesi izdevās debesskrāpji

     

    Visskarbākā un asākā bāze. Te bija ļoti precīzi jārīkojas ar KLUBA X stundas atbalstītāja Makita akumulatora zāģi DUC254, kurš, starp citu, bija arī sacensību uzvarētāju galvenā balva. Kā redzams, komandas šim uzdevumam bieži vien deleģēja daiļo dzimumu. Kā lai te neatceras joku no KLUBA krājumiem: «Un tad Dievs iečukstēja ausī sievietei: «Nestreb karstu! Zāģē lēnām!»»

     

    Wellman bāze – veselīgie mērķi. Bezspēks, nomāktība, nervozitāte, bezmiegs, izkrīt mati? Vitamīni – kā sievietēm, tā vīriešiem! Met pa bundžām un dzīvo vesels!

     

    Skyn bāze Durbes pilī. 1922. gadā pils tika uzdāvināta tautas dzejniekam Rainim. Uzdevums kā dzejolis – 5 minūšu laikā jāsarindo Rubika kubs. Priekam un drošībai!

     

    Uzdevums – kustīgais punkts jeb klīstošā laime. Tā vazājas apkārt un jānoķer pa ceļam. Ceļā sastapts un nobildēts Tiguan Allspace auto (no Moller Auto Lidosta Volkswagen centra) veiksminiekiem deva 2 × 10 punktus.

     

    3. vieta. 624 punkti

    Kolēģi no uzņēmuma Trodo. No labās – Jānis Lievītis, Emīls Dzelzkalējs, Egīls Ivdris un Raimonds Sils.

     

    2. vieta. 642 punkti.

    No kreisās – Jānis Karlsons, Eduards Šmits un Artis Dobulis.

     

    Absolūtie uzvarētāji. 679 punkti.

    Otrais no labās – Nauris Brākmanis, Henrijs Zālītis, Artis Raukaitis un Māris Miezis. «Ņemot vērā manu un Arta pagājušā gada pieredzi, pieļautās kļūdas, šoreiz ļoti rūpīgi plānojām maršrutu, katram bija sadalīti uzdevumi, darījām to, kas dod visvairāk punktu. Kopumā nobraucām 490 kilometrus – divas bākas.» atzina Māris. Tā kā viņš ir ģeodēzists, mērnieks un dzīvo privātmājā, komandas biedri nolēma, ka galvenā balva – Makita akumulatora zāģis DUC254 – paliek Māra īpašumā. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē