• Šobrīd

    weather img

    Rīga 0°C Mākoņains, Z/ZR vējš, 10.8 m/s

    Krāsnī cepta cūkgaļa ar kraukšķīgu ādiņu

    Cūkgaļa
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Krāsnī cepta cūkgaļa** ar kraukšķīgu ādiņu
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Krāsnī cepta cūkgaļa** ar kraukšķīgu ādiņu
    Kad aiz loga plosās puteņi, tā vien gribas ieslēgt krāsni un pagatavot ko omulīgu, sātīgu, kraukšķīgu… Mums ir izcila recpete – cūkas caudaudzīts, kas izdosies sulīgs un mīksts, taču ādiņa būs kraukšķīga. Pagatavo adventes brīvdienās vai pataupi recepti svētku laikam!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st 40m
    Kopējais laiks
    2st 10m
    1 vērtējums
    5/5
    • Cūkas cauraudža gabalu labi nosusina ar papīra dvieli, ādu no vienas vietas sadursta ar spicu nazi, īlenu vai speciāli tam paredzētu rīku, vai arī ar asu nazi ik pa mazam gabaliņam iegriež, pārgriežot tikai ādu. 
    • Pagatavo marinādi, sajaucot sojas mērci ar sinepēm, medu, saberztām ķiploka daiviņām, citrona sulu, nedaudz piparu.
    • Gaļas gabalu pagriež ar ādu uz leju, gaļas pusi ne pārāk dziļi krusteniski iegriež, pārlej ar marinādi un to rūpīgi ieberzē gaļā. No ādas noslauka tur nokļuvušu marinādi, vēlreiz nosusina un ar ādu uz augšu uz nakti vai vismaz uz dažām stundām vaļēju liek ledusskapī.
    • Stundu pirms cepšanas gaļu no ledusskapja izņem, no jauna nosusina, tad ādu pārlaista ar ēdamkaroti eļļas, ko izklāj pa visu ādu.
    • Pārber tējkaroti sāls un rūpīgi ieberzē ādā, lai eļļa un sāls iekļūtu visās spraudziņās.
    • Gaļu liek cepamtraukā un krāsnī 230 grādu temperatūrā cep 30 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 180 grādiem, cep vēl 1 stundu vai vairāk, līdz gaļa ir mīksta. Ja āda vēl nav pietiekami kraukšķīga, temperatūru atkal paaugstina uz 230 grādiem, cep 15–20 minūtes, līdz āda ir kraukšķīga.
    • No krāsns izņemtu gaļu 15 minūtes atpūtina, tad griež biezās šķēlēs, pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+