• Viņš dzīvoja meitiņu dēļ! Futbolists pēc smagas slimības mūžībā dodas 38 gadu vecumā

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    15. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gints Freimanis.
    Foto: facebook
    Gints Freimanis.
    Pagājušajā sestdienā Smārdes pagasta Mārtiņu kapsētā tuvinieki un futbola ļaudis atvadījās no bijušā Latvijas izlases futbolista Ginta Freimaņa. Viņš zaudēja cīņā ar smagu slimību.

    Ārstēšanai lūdza sabiedrības palīdzību

    Futbolistam Gintam Freimanim bija vien 38 gadi, mīloša sieva Elīna un divas mazas meitiņas. Bet jau vairāk nekā pusotru gadu viņš cīnījās ar melanomu. Gada sākumā Gints lūdza arī sabiedrības palīdzību: «Sveiki, draugi! 2021. gada oktobrī man atklāja ādas vēzi – melanomu 4. stadijā, kā rezultātā tika veikta operācija abos cirkšņos, jo bija metastāzes. Metastāzes bija sākušās arī plaušās, aknās un nierē. Iekšējos orgānos izdevās apstādināt un samazināt melanomas attīstību. Diemžēl, veicot kārtējās pārbaudes šā gada 17. janvārī, atklāja metastāzes galvā. Nepieciešama jūsu palīdzība, lai turpinātu ārstēties. Lai Dievs ir žēlīgs!» Ārstēšanas pirmo kursu teju 14 000 apmērā bija apmaksājis «ziedot.lv», bet vēl bija nepieciešami vairāk nekā 55 000 eiro.

    Pavisam smagi kļuvis pēc dzimšanas dienas

    Pagājušajā otrdienā futbola kluba «Jelgava» prezidents, uzņēmējs Ainārs Tamisārs nāca ar sēru vēsti: «Miris viens no visgaišākajiem cilvēkiem, ko pazinu. Jelgavas un Latvijas futbola dvēsele. Lai vieglas smiltis, un lai Taisaulē daudz labu futbola spēļu.» Sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» Ainārs teic: «Gints bija tik tīrs, iedvesmojošs un atklāts cilvēks. Viņa «Jelgavas» periodā biju kluba prezidents, radošais direktors, un tik viegli un patīkami bija ar viņu kopā strādāt. Viņš iesaistījās visos sociālajos projektos. Lai arī pašam bija grūti, viņš bija gatavs jebkurā brīdī un jebkuram dod padomu, uzmundrināt, palīdzēt.» Viņš atzīst, ka pēdējie gadi pēc tam, kad Gintam konstatēja slimību, bijuši smagi. «Viņš brauca ārstēties uz Vāciju. Tur atklājās, ka ir pavisam traki.

    Pēc procedūras gada sākumā kļuva būtiski labāk.

    Viņš pat pie brāļa uz Īriju aizbrauca, atsāka strādāt par treneri Dobelē. Bija priecīgs, kala nākotnes plānus. Pirti pabeidza, laivu piestātni šogad bija paredzējis pabeigt. Un tad atkal uznāca slimība… Pēdējā periodā tie labie un sliktie laiki mijās. Pirms mēneša, ap to laiku, kad Gintam ir dzimšanas diena, uznāca sliktais laiks, no kura diemžēl viņš vairs netika ārā,» teic Ainārs. Pirms tam viņi sazvanījušies, taču jau aptuveni mēnesi ar Gintu pat telefonsarunu nav bijis. «Sazinājāmies dažkārt «vatsapā». No drauga futbolista Arta Lazdiņa, ar kuru Gints līdz pēdējam uzturēja kontaktus, uzzināju, kā iet,» stāsta Ainārs.

    Viņš teic – Ginta ģimenei tas ir smags trieciens. «Tik foršas meitiņas! Viņas kā dadži vienmēr bija Gintam pieķērušās. Visur gāja kopā. Kad jau bija zināms par slimību, viņš man teica, ka sākumā negribēja lūgt ziedotāju palīdzību. Bet tieši meitu dēļ to darījis, gribējis dzīvot un darīt viņu dēļ,» saka Ainārs.

    Personāli sedzis Krištianu Ronaldu

    «Gints Freimanis līdzjutēju atmiņā allaž paliks kā nepiekāpīgs cīnītājs laukumā, kurš negrieza ceļu nevienam pretiniekam un savas komandas labā bija gatavs uz visu. Īsts darba cilvēks ar augstiem dzīves principiem un starojošu labestību,» atvadu vārdos raksta Latvijas Futbola federācija. Karjeras laikā Freimanis Latvijas valstsvienībā aizvadīja 13 spēles un guva vienus vārtus. Debiju izlasē piedzīvoja 2014. gada 31. maijā Baltijas kausa spēlē pret Lietuvu. Spēlē pret Portugāles valstsvienību viņš personāli sedzis vienu no pasaules labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu.  Futbola kluba «Jelgava» rindās Freimanis trīsreiz izcīnīja Latvijas kausu, bet kopā ar izlasi divreiz tika pie Baltijas kausa un arī kapteiņa apsēja. Viņš ir pārstāvējis arī Īrijas un Vācijas klubus, vēl pērn – Latvijas 1. līgas klubu Saldus «SS/Leevon».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē