• Meklējam labāko dārza tehniku

    Reklāmraksts
    7. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    4/4STIHL - viss skaistam dārzam

    STIHL - viss skaistam dārzam

    Vācu zīmols Stihl ir šā ikgadējā testa jaunpienācējs, taču ne jaunpienācējs nozarē. Kompānija 1926. gadā uzsāka darbu ar motorzāģu ražošanu, un uzskata, ka tieši uzņēmuma dibinātājs Andreas Stihl ir agrīnās motorzāģu ražošanas novators. Gandrīz 100 gadu pastāvēšanā kompānija izaugusi par plaša profila instrumentu zīmolu, un klienti novērtē šo ierīču kvalitāti un kalpošanas ilgumu. Kā nu ne – visi instrumenti tiek ražoti Vācijā Vai Austrijā.

    iMOW 6. sērijas zāles pļaušanas robots. Kāpēc mauriņu pļaut pašam, ja to var izdarīt uzticams robots? Gluži kā mājas sargs, pļāvējs pārvietojas pa teritoriju un teju pilnīgā klusumā rūpējas par perfektu zālienu. Tas vienlaikus pļauj, sasmalcina un mēslo kā mulčēšanas pļāvējs. Pļaušanas platums – 28 cm. Klāstā pieejams arī 5. sērijas modelis, kas prot atgriezties savā bāzes stacijā pa daudz taisnāku ceļu nekā liela daļa konkurentu robotu un autonomi uzlādējas bez lietotāja iesaistes. Pateicoties GPS navigācijai, gudrais robots atceras dārza teritoriju, potenciālos šķēršļus, slīpumu un citu informāciju, kas ir svarīga efektīvai pļaušanai. Pļaušanas platība sniedzas līdz pat 5000 m² atkarībā no izvēlētās robota versijas. «Ja vēlies nopļaut kādu specifisku vietu, gudro robotu var vadīt ar pulti. Gluži kā rotaļu vadāmos auto! Viedo tehnoloģiju faniem tas patiks, jo dažus pļāvēju modeļus var kontrolēt par ar viedtālruņa lietotni,» secina žurnālists Toms Timoško.

    HLA 66 akumulatora dzīvžoga šķēres. Tā vien šķiet, ka Nacionālā botāniskā dārza tūjas tik skaistu formu ieņēmušas mūsu dēļ. Stihl dzīvžogu šķērēm pieejams pagarinājums, lai varētu aizsniegt lielus augstumus bez papildu kāpnēm. Patīkami, ka nav vadu, kas traucētu šajā procesā. Griešanas asmeni var noregulēt par 135 grādiem bez papildu instrumentiem, griešanai galvas augstumā, zemes līmenī vai uz sāniem. Visiem, kuri tiecas augšup!

    Stihl Kombi sistēma. Viena ierīce visiem dārza darbiem! Tagad Stihl Kombi sistēma pieejama ar akumulatoru – neliels svars, liels griezes moments un dažādas jaudas pakāpes. Kombi piederumu klāsts ir ļoti plašs, atliek tikai konkrētajam darbam izvēlēties pareizo uzgali. Tas var kalpot kā augsto zaru zāģis, krūmgriezis, dzīvžogu šķēres, izkapts, slota, putekļsūcējs, augsnes frēze un pildīt arī citas funkcijas. Šoreiz izmēģinām nezāļu nazi, kas palīdz likvidēt nezāles uz šķembām, asfalta un bruģa. Tas paveic pļaušanu bez šķembu izmētāšanas, tādējādi padarot vidi drošāku gan priekšmetiem, gan cilvēkiem. «Mēs visi zinām to kaitinošo kaimiņu, kurš rīta agrumā pļauj zāli vai dara citus dārza darbus. Ja viņš izmantotu Stihl akumulatora instrumentus, mēs to nemaz nedzirdētu!» saka žurnāla MANS DĀRZS galvenā redaktore.

    GTA 26 akumulatora zaru zāģis. Dāmu motorzāģītis – tieši šādu apzīmējumu ieguvis šis zaru zāģis, kas ir īpaši populārs sieviešu vidū un kļuvis par šā pavasara hitu. Tas paredzēts krūmu apgriešanai vai nelieliem kokgriešanas darbiem, jo tiek galā ar zariem, kuru apkārtmērs sniedzas līdz 10 cm. Pateicoties 1,2 kg svaram, tas būs ērts palīgs dārza darbos, sazāģējot visu bez lielas vibrācijas vai piepūles. Viens, divi – un gatavs! Ja darba ir daudz, ik pēc 30 minūtēm ierīci var uzlādēt, nedaudz atpūsties un turpināt daiļdārza iekārtošanu. Savu atzinumu par daudzpusīgo ierīci devuši pat arboristi, kuri pēc sākotnējās skepses vēlāk atklājuši – mēs negaidījām, ka tas būs tik jaudīgs. Atzinīgus vārdus saka arī mūsu testa apmeklētāji. «Šis man saimniecībā noteikti noderētu. Pirmo reizi mēģināju, un tik viegli sanāca! Man ir gan māja, gan dārzs, un šobrīd griežu ar rokām, bet ar šo būtu krietni ātrāk,» pēc zaru zāģīša izmēģināšanas saka Modrīte no Inčukalna.

    MSA 120 C-BQ akumulatora motorzāģis. Bezvada motorzāģi ir lieliska alternatīva benzīna zāģiem, jo tie apvieno jaudu un klusumu. Šis kompaktais motorzāģis paredzēts dārza un piemājas ainavas uzturēšanai, tievāko zaru un krūmu apgriešanai, kā arī lai sazāģētu un apstrādātu nozāģētos kokus.

    HSA 26 akumulatora dzīvžogu šķēres. Ir vietas, kur ar klasisko zāles pļāvēju un trimmeri klāt netikt, un tieši šādiem gadījumiem paredzēts kompaktais HSA 26. Ar to var apcirpt zāli grūti pieejamās vietās, piemēram, pie apmalēm vai dobēm. Lai darbs būtu vieglāks un nebūtu jātup uz ceļiem, ierīci var uzsēdināt uz ratiņiem un pievienot pagarinātu rokturi – zāles griešana atgādinās darbošanos ar putekļsūcēju. Ja nepieciešams ieveidot mūžzaļo dzīvžogu, zālei piemērotos asmeņus var nomainīt pret 20 cm gariem divpusējiem krūmu griešanas asmeņiem un tam nav vajadzīgi speciāli instrumenti. Par akumulatora uzlādes līmeni vēstī sānos spīdošie indikatori. HSA 26 ieinteresē arī Modri no Rīgas, kurš ir apmierināts ar šā instrumenta funkcijām. «Pats esmu no Rīgas, bet dārzs man ir Saulkrastos, tāpēc meklēju šāda veida instrumentu. Ļoti labi, ka varēju saņemt konsultāciju, jo ir svarīgi zināt, ko meklēt konkrētiem darbiem. Ja nezini, tad var sanākt nopirkt nepareizo instrumentu,» secina Modris.

    Stihl akumulatori piemēroti ikkatram
    Lai arī kāds dārza instruments jums būtu nepieciešams, ļoti liela ir iespējamība, ka to darbinās akumulatora baterija. Stihl
    izstrādājis akumulatoru sistēmas, kas paredzētas gan profesionāļiem, gan vienkāršākiem mājas un dārza darbu veicējiem,
    taču akumulatorus vieno svarīgs fakts – visiem instrumentiem der viens un tas pats akumulators. Šis ir ļoti ērts risinājums, un
    Stihl eksperti klientiem iesaka iegādāties divus akumulatorus, lai darbs nestāv uz vietas. Kamēr vienu lādējam, tikmēr otru
    izmantojam.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē