• Meklējam labāko dārza tehniku

    Reklāmraksts
    7. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    2/4Makita - vairāk nekā instrumenti

    Makita - vairāk nekā instrumenti

    Zāģi, zāles pļāvēji, trimmeri, dzīvžogu šķēres un citi instrumenti ir vairāku zīmolu klāstā, taču Makita sper soli tālāk un rūpējas ne tikai par to, lai lietotāji varētu izdarīt savu darbu, bet arī – lai dzīve būtu skaistāka. Ventilators, tējkanna, ledusskapis, apsildāmais apģērbs, LED lukturi un daudz kas cits – Makita rūpējas, lai mēs justos labāk.

    Multiinstrumenta motora bloks DUX60. Daudzfunkcionāls motora bloks, kuram var uzlikt dažādus uzgaļus vairāku dārza darbu veikšanai, piemēram, kultivēšanai, zāģēšanai, trimmerēšanai u.c. To novērtē arī Iveta, kura šo instrumentu labprāt izmantotu kā dārza frēzi. «Man ir mammīte, kurai ir 84 gadi, un viņa rušinās pa dārzu. Frēze viņai būtiski atvieglotu darbus. Patiesībā mums ir vairāki dārzi, un viens no tiem ir Saulkrastos, kur ir ļoti smaga zeme. Arī lai tiktu galā ar mālainu zemi, būtu vajadzīgs šāds instruments. Atnācu šeit, lai saprastu, kā tas darbojas. Protams, profesionāļu rokās viss izskatās viegli. Zinu, ka vīrieši parasti šādas lietas nevēlas darīt, tāpēc ceru, ka darbiņš ies no rokas arī sievietēm,» saka Iveta.

    Zāles pļāvējs DLM432. Zāles pļāvējs, kas darbojas ar akumulatora bateriju – nekādu vadu un degvielas liešanas. Galvenais saprast, cik liela ir pļaušanas platība, lai nenopirktu nevajadzīgi lielu pļāvēju bez potenciālā resursa izmantošanas. Modernos zāles pļāvējus ar ģimeni izmēģina arī Ina. «Mūsu saimniecībā ir ļoti daudz Makita zīmola instrumentu, un ir laiks iegādāties kaut ko jaunu – zāles pļāvējs izskatās labi! Pļaušanas platība mums nav liela, tāpēc pietiktu arī ar mazāku modeli. Man ir svarīgi, lai zāli uzreiz var savākt un vēlāk izmantot mulčai, jo šobrīd pļaujam ar trīspadsmitgadīgu traktorīti, kuram nav savācēja funkcijas. Tā būtu ērtāk, tīrāk un labāk izskatītos. Sev piemērotu mēs varētu atrast. Ko nopirksim – tas gan atkarīgs no tā, ko vīrs izvēlēsies,» smejoties saka Ina, kura ar ģimeni mērojusi ceļu no Valmieras, lai apmeklētu instrumentu testu.

    Teleskopiskais ķēdes zāģis UA003G. Makita zāģis ar 2,2 metru rokturi ļauj attālināti nozāģēt augstākos zarus bez īpašas piepūles. Pateicoties jaunās sērijas XGT 40 V akumulatoram, zāģēšanas priekiem var nodoties ilgāk, nekā varētu šķist. «Šo var izdarīt ikviens! Ar zāģi vienmēr ir jābūt uzmanīgiem, tomēr šeit iestrādātas drošības sistēmas, kas mazina cilvēcisku kļūdu iespējamību. Ja daudz strādā ar motorzāģi, tad vislabāk, ja mugurā ir speciālās bikses un zābaki, bet dārza darbos vienkārši pietiek ievērot elementāru piesardzību,» pēc testa secina Toms Timoško.

    Akumulatora ripzāģis HS011G. Celtniecībā ļoti noderīgs instruments – šis ir viens no lielākajiem ar akumulatoru darbināmajiem zāģiem tirgū. «Uzliekam uz lineāla un ar vienu kustību nozāģējam taisnā līnijā jebkuru materiālu. Jebkuru 100 mm brusu varēs pārzāģēt ar vienu piegājienu. Nav nepieciešami nekādi adapteri vai kas cits, turklāt to var sagāzt leņķī līdz 60 grādiem. Svarīgi atzīmēt, ka ar akumulatoru darbināmā versija ir par 2 kg vieglāka nekā modelis, kas izmanto elektrības vadu! Šodienas apstākļos primārais ir padarīt darbu ātrāk, tāpēc ir svarīgi, lai instrumenti būtu maksimāli efektīvi. Šis ir nopietns verķis!» jauno HS011G vērtē Makita pārstāvis Normunds Bēniņš.

    Tējkanna LXT, 18V X2. Paēdis strādnieks ir laimīgs strādnieks! Objektos ne vienmēr ir elektrība, bet pusdienas ir jāēd. Ko iesākt? Šī ir 0,8 litru tējkanna, kurā par karstā ūdens sildīšanu rūpējas divi akumulatori. Šeit var ne tikai vārīt ūdeni kafijai, bet arī pagatavot, piemēram, cīsiņus vai roltonu. Tējkanna strādā arī kā termoss, saglabājot siltumu. Lieliska izvēle arī medniekiem vai makšķerniekiem, kuriem pie dabas krūts sagribas kādu siltāku dzērienu. Tas vēl nav viss – nākamgad būs nopērkama ar baterijām darbināma mikroviļņu krāsns!

    Ķēdes zāģis DUC303. Ķēdes zāģi ar akumulatoru mūsdienās nodrošina līdzvērtīgu jaudu kā ar iekšdedzes dzinējiem darbināmie motorzāģi. Aplūkot plašo Makita ķēdes zāģu klāstu no Ogres ieradies arī Jānis. «Man ir apbūves gabals, un dažādos darbos es izmantoju instrumentus, kas darbojas ar elektrības vadu, bet ar akumulatoru man vēl nav neviena. Domāju, ka pilnīgi visus štrumentus nevajag aprīkot ar akumulatoru, jo šancējot mājās elektrība ir pieejama un nav jāgaida, kad baterija uzlādēsies. Šodien gan skatos uz trimmeri un motorzāģi. Ja būtu akumulatora zāģītis, tad varētu aiziet pie kaimiņa mežā un nozāģēt pa kluso kādu koku – viņš tik klusi darbojas!» jokojot saka Jānis, atzīstot, ka pat savā mežā netiekot galā ar visiem kokiem.

    Zāles trimmeris DUR194. 30 W jaudīgs trimmeris, kas savietojams ar metāla un plastmasas asmeņiem, kā arī trimmera spoli. «Zālei pret Makitas aso disku nav variantu. Turklāt sarkanā un melnā josta saskan ar apģērbu,» smejoties saka Toms.

    Akumulatora ledusskapis ar sildīšanas funkciju DCW180Z. Laiks ir nauda, tāpēc uz objektu vislabāk ēdienu ņemt līdzi, nevis nomaļā vietā meklēt kādu kafejnīcu. Šis ledusskapis prot ne tikai sasaldēt līdz –18 grādiem, bet arī uzturēt temperatūru un pat sasildīt ēdienu līdz +60 grādiem. «Mans kolēģis Mārtiņš ielika šeit zupu un izbrauca no Liepājas. Kamēr tika līdz Ventspilij, zupa jau bija karsta!» saka Normunds Bēniņš no Makita. «Tāpat, protams, ir noderīgi sasaldēt tikko noķerto zivi, lai tā vasarā nesakarst, bet šāds ledusskapis noderēs arī celtniekiem. Aukstā laikā hermētiskai noslēgšanai paredzētie silikoni kļūst stīvi un cieti, bet šeit tos var uzglabāt atbilstošā temperatūrā, lai darbu paveiktu ātrāk un efektīvāk.»

    Makita iesaka – izmanto akumulatoru pēc iespējas vairāk 

    Speciālisti norāda, ka akumulatori dīkstāvē lēnām zaudē savu uzlādes līmeni. Tā vietā labāk tos izmantot – baterijām patīk nepārtraukta darbība, tad tās visilgāk un efektīvāk kalpos. Šā iemesla dēļ akumulatorus var pārvietot no viena instrumenta uz citu. Kad esam pabeiguši zāģēt kokus, izņemam bateriju un pievienojam to tējkannai, lai uzsildītu karsto ūdeni godam nopelnītajai pusdienu kafijai.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē