• Meklējam labāko dārza tehniku

    Reklāmraksts
    7. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ar kvalitatīviem instrumentiem darbs ritēs raitāk! Na cionālais botāniskais dārzs Sa laspilī maija vidū ikgadējā gadatirgū pulcēja gan jomas profesionāļus, gan tos, kurus dārza un būvniecības darbi aizrāvuši hobija līmenī. Šeit noritēja arī LAUKU MĀJA un MANS DĀRZS paspārnē rīkotais dārza un mājas tehnikas tests. Atskatāmies!
    Nākamais: Makita - vairāk nekā instrumenti

    Galvenais secinājums pēc satikšanās ar lielākajiem tehnikas zīmoliem un viņu ekspertiem – uzņemtais attīstības kurss instrumentu pasaulē paliek nemainīgs, un vairums ierīču, kas paredzētas dārza un mājas darbiem, mūsdienās tiek darbinātas ar elektriskajiem akumulatoriem. Nekādu vadu, degvielas vai citu neērtību, turklāt iesāktos darbus nespēj apturēt pat laikapstākļi! (Kas Latvijā nav mazsvarīgi!) Akumulatoru baterijas ir izturīgas pret mitrumu, bet kompaktākajiem instrumentiem iebūvētas spožas LED gaismiņas, lai pēdējās skrūves jaunajā komposta kastē varam ieskrūvēt arī pēc tumsas iestāšanās.

    Kā ierasts mūsu rīkotajos tehnikas testos (kas jau otro gadu norit gan pavasarī, gan rudenī), kopā ar ekspertiem visiem interesentiem bija iespēja gan izmēģināt, gan izvēlēties katram darbam piemērotāko instrumenta modeli, saņemt konsultācijas. Līdz ar jau iepriekšējos testos pārstāvētajiem Makita un DeWalt zīmoliem, savu instrumentu klāstu šoreiz demonstrēja arī vācu Stihl.

    Lūk atradumi, ko savā dārzā labprāt izmantotu Mans Dārzs redaktore Ginta!
     
    Šaurām vietām
    Stihl KOMBI sistēmas zāles nazis RG-KM. Pretstatā auklas trimmerim ar šo nevar apskādēt blakus esošās lietas un augus, jo nekas nelido pa gaisu. Pļaut zāli ar šo trimmeri ir gluži kā uzsmērēt sviestu uz maizes – vienmērīgi un gludi. Ērts, lai piekļūtu šaurākām vietām, ap krūmiem, apdobēs, sakoptu ap ogulājiem, piemēram, aveņu rindstarpas. Foršs pluss – asmeņus drīkst izmantot arī augsnē, piemēram, veidojot apdobju malas. Svars? Pilnīgi piemērots ne pārāk sportiskas dārznieces rociņām.
     
    Viegli piekļūt augstākajiem zariem
    Zāģis Makita UA004 ar teleskopisko kātu, kuram pateicoties ar piekļūt pat 4 metrus augstiem zariem, piemēram, sakopjot vecas ābeles vai formējot kalnu priedītes. Darbojas ar 40 voltu akumulatoru. Bez problēmām pieveiks zarus līdz 25 centimetru diametram. Tiesa, mums šis instruments varētu izrādīties pasmags un grūti manevrējams, bet, ja pie zāģēšanas darba liksi stipro dzimumu, apmierināts būs gan darītājs, gan pasūtītājs jeb mēs, dāmas. Sievišķīgs padoms – ja tomēr dari pati, lai zāģis zāģēšanas procesa laikā pārāk netirinātos, nevibrētu, bet stāvētu stabili, turi to ar pamatni tuvāk zaram, nevis zāģē ar pašu galiņu.
     
    Trimmeris dāmām
    Daudzas tehnikas testā sastaptās dāmas atzinās: «Man vajag, lai pati varu ko izdarīt, lai nav jālūdz katru sīko darbiņu paveikt vīram.» Nevaru nepiekrist, un DeWalt DCM561 trimmeris, kas strādā ar 18 voltu akumulatoru, ir tieši tam. Tas ir ļoti viegls, elementāri iedarbināms un ļauj nopļaut līdz 400 kvadrātmetru lielu laukumu ar mazu zālīti. Trimmerim pa spēkam būs arī lielāka zāle, aizaugušas dārza vietas, tikai jārēķinās, ka tad tas būs spējīgs strādāt mazliet īsāku laiku. Iepriecinoši, ka DeWalt saviem instrumentiem piedāvā pagarināto trīs gadu garantiju. Tas attiecas ne vien uz privātpersonām, bet arī uzņēmumiem, kas darbarīkus izmanto profesionālām vajadzībām – šāda iespēja ir spēkā, ja instruments pēc iegādes tiek reģistrēts oficiālajā ražotāja mājaslapā.

    Savukārt Lauku Mājas redakcija izvēlas:

    Akumulatora lapu pūtējs DeWalt DCM562P1

    Viens vērtīgs instruments lauku mājas saimnieka komfortam, laika un muguras veselības taupīšanai noteikti ir lapu pūtējs. Sevišķi, ja lauku sēta nākusi mantojumā ne vien kopā ar māju, bet arī ar kokiem. Šis ir kompakts un ērti lietojams rīks, un viena no tā lielajām priekšrocībām ir kontrolēta un perfekti virzīta gaisa plūsma. Tāpēc lapu pūšana var notikt ļoti mērķtiecīgi un virzīti, var viegli sapūst kaudzītē vai, piemēram, rindiņā gar sētu.
    Tā cena ir 290,90 eiro, egotus.lv.

    Pļaušanas robots Stihl iMOW RM 632 PC

    Iespējams, tu pat nenojaut, cik ļoti tev vajag zāliena pļaušanas robotu. Kāpēc? Jo tas atbrīvo rokas citiem darbiem vai atpūtai! Robots pļauj pēc ieprogrammētas shēmas, turklāt tiek galā ar dažādām virsmām, ne tikai perfektu mauriņu. Tam ir pa spēkam pauguriņi (līdz 45% kāpumā), līkumi un ceļā sastapti šķēršļi. Tas tiks galā ar platību līdz 5000 m2. Šis ir mulčēšanas veida pļāvējs, kas sasmalcina nopļauto zāli, atstājot to zālienā kā bioloģisko mēslojumu. Cena ap 3000 eiro. Uzstādīt palīdzēs dīleris, to meklē ginalas.lv, ejot uz produkta sadaļu.


    Akumulatora urbjmašīna/skrūvgriezis Makita CXT™ DF333DSAP

    Ja reiz ir kāds universāls instruments, ko vajag katrā saimniecībā, tad tas ir ergonomisks un neliels urbšanas un skrūvēšanas rīks. Šis ir tieši tāds! Tam ir divi ātruma režīmi, tas darbojas ar 12 V akumulatoru, un tā izmērs ļauj piekļūt šaurākām vietām. Un vēl maigi rozā – bijām sajūsmā, ieraugot šī modeļa limitēto versiju, kas jau ir pārdošanā. Turklāt 5 eiro no katra pārdotā rozā instrumenta tiks ziedoti RAKUS Latvijas Onkoloģijas centra Krūts ķirurģijas nodaļai. Cena ap 99 eiro, makitaakcija.lv.

     

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē