• Meklējam labāko dārza tehniku

    Reklāmraksts
    7. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    3/4DeWALT - izvēlies sev visvairāk piemēroto

    DeWALT - izvēlies sev visvairāk piemēroto

    DeWalt allaž lepojies ar plašu dārza un būvinstrumentu klāstu, piedāvājot tik bagātīgu sortimentu, ka nonākam pie secinājuma – šeit pieejams viss nepieciešamais. Instrumentu pārbagātībā gan ir viegli apreibt, tāpēc ir svarīgi prast izvēlēties savām vēlmēm atbilstošāko ierīci, lai dārza un mājas darbi ritētu raitāk un pirkums būtu racionāls.

    Motorzāģis 54V XR Flexvolt. DeWalt klāstā ir dažādi motorzāģi dažādām vajadzībām. Nopietnākiem mērķiem paredzēts 54V XR Flexvolt motorzāģis ar 40 cm sliedes garumu un 9 Ah akumulatoru. Tā darbības ilgums atkarīgs no tā, cik smagus darbus liek zāģim veikt – mazajiem zariņiem var uzbrukt visu dienu, bet lielākos darbos var rēķināties ar aptuveni stundu ilgu baterijas darbību. Ja prioritāte ir maksimāli ērts un viegls motorzāģis, tad jālūkojas uz cenas ziņā pieejamāko 18V XR LI-ION, kas būs parocīgāks atzarošanai.

    Zaru zāģis. «Šis te zarus paņems kā nieku!» nodomā Toms Timoško, aplūkojot DeWalt zaru zāģi. Lai aizsniegtu grūtāk pieejamos ābeļu zarus, ierīcei ir trīs metrus garš rokturis, ko var pagarināt vēl par 1 m. Zaru zāģēšana uzticēta 20 cm sliedei ar automātisko eļļošanos.

    Lapu pūtējs 54V Flexvolt. Rudens lapas vēl jāpagaida, taču pūtēju liekam lietā jau tagad. Pēc aktīvas zāģēšanas žurnāla MANS DĀRZS galvenajai redaktorei Gintai apavi vienās skaidās. Ar 200 km/h pūšanas ātrumu tas ir viens mirklis, līdz zābaki atkal ir tīri. DeWalt piedāvā arī lapu pūtējus ar 18 V bateriju un mazākām plūsmas jaudām, tomēr, lai kuru arī izvēlētos, zīmola speciālisti atgādina: jebkuram litija jonu akumulatoram nevajadzētu pieļaut, ka baterija iztērējas pilnībā. Lai no tā izvairītos, zīmols izstrādājis tehnoloģiju, kas nepieļauj kritisko izlādi. Tiklīdz līmenis ir zems, akumulators automātiski izslēdz ierīci. Lietotājam saudzīgi!

    Triecienurbjmašīna DCD805. Ļoti laba izvēle mājas lietošanai un pat profesionāļiem šis rīks būs noderīgs. Atšķirībā no konkurentiem, kuru ierīcēm lielākoties ir 50–60 ņūtonu griezes moments, DCD805 lepojas ar 90 Nm griezi. Tas nozīmē, ka ir iespējams likt iekšā lielāku izmēru urbjus un kroņus kokapstrādē, instrumentam strādājot efektīvi un ātri. Skaidrs ir viens – lietotājs nesūdzēsies par jaudas trūkumu. Jāuzteic arī DCD805 korpusa dimensijas. Instruments ir īss, gumijas rokturis ērti iegulst rokās. Jo vairāk strādāsiet, jo vairāk to novērtēsiet. Tiem, kuri nepiekrīt teicienam, ka rīts gudrāks par vakaru, uz ierīces uzstādīta regulējama LED gaismiņa, ļaujot arī tumšajā laikā precīzi izgaismot darba laukumu. Klasiski gaismiņa sāk spīdēt vien tad, kad tiek nospiesta poga, bet šeit lukturīti var aktivizēt atsevišķi. Ierīci var aprīkot gan ar vecā tipa akumulatoriem, gan jauno Powerstack tehnoloģiju.

    Dzīvžogu šķēres. Kā lai uzfrišina dzīvžogu privātmājas augstumā? DeWalt piedāvā dzīvžoga šķēres, kurām piestiprināts četrus metrus garš rokturis. Šādi darboties var līdz pat 60 minūtēm, protams, ja vien tik ilgam laikam pietiek dzīvžoga. Patīkami, ka šķēres nav smagas – tās sver vien 3,6 kg. Ērtākai lietošanai šķēres salokāmas astoņās pozīcijās. Tūju apcirpšanu izmēģina arī žurnāla MANS DĀRZS galvenā redaktore Ginta Auzniece-Jaunzeme: «Tas ir vieglāk, nekā izskatās no malas!»

    Leņķa slīpmašīna DCG409. DCG409 fleksis tagad pievienojies Flexvolt advantage sērijai – uzstādot 54 V akumulatoru, tas kļūst jaudīgāks! Protams, vienkāršiem mājas darbiem pietiks arī ar 18 V versiju! Par leņķa slīpmašīnu interesējas arī Ģirts no Cēsīm, kurš instrumentu testu apmeklē jau otro gadu. «Pērn no šejienes ar tukšām rokām aiziet nevarēju un arī šogad skatos ko jaunu. Dārzā nepieciešams pārzāģēt veco ūdens tvertni. Fleksis nav lēts, bet par kvalitatīviem instrumentiem ir jāmaksā. Ilgtermiņā tas atmaksājas. Spēj tik mainīt ripas!» secina Ģirts.

    Impulsa skrūvgriezis DCF850. «Koka karkasu būvnieku un jebkura celtnieka labākais draugs, kas ļoti ātri prot tikt galā ar skrūvju ieskrūvēšanu – jaunais DCF850. Tā korpuss kļuvis daudz īsāks, padarot ierīci kompaktāku par priekšgājēju, vienlaikus nezaudējot veiktspēju. Viegls, ērts un izturīgs, turklāt spožās gaismas diodes ļauj strādāt sliktā apgaismojumā,» saka DeWalt pārstāvis Gatis Vecmanis. Lai atvieglotu darbu, tam pieejami trīs ātrumi. Neraugoties uz 205 ņūtonu griezes momentu, pirmajā pārnesumā tas uzvedas mierīgi, ļaujot mēbeļniekiem montēt mēbeles bez raizēm, ka tiks izlauzta kāda skrūve.

    Jaunā akumulatoru sistēma – Powerstack

    Pilnīgi jaunās tehnoloģijas pamatā ir DeWalt radīts 18 V akumulators. Kamēr klasiskajos litija jonu akumulatoros atrodas apaļās formas elementi (līdzīgi kā pirkstiņbaterijas), šeit iestrādāti plākšņveida elementi. Vienkāršāk sakot, tas instrumentam dod papildu jaudu, lādēšana ir ātrāka, akumulators aizņem mazāk vietas un ar instrumentu var strādāt ilgāk. Eksperti atklāj, ka jaunajai tehnoloģijai ir par 40 % lielāka jauda nekā standarta 2 Ah akumulatoram, lai arī šo bateriju kapacitāte ir vēl mazāka – 1,7 Ah. Īpaši būtiska šī tehnoloģija ir būvniecības instrumentiem – skrūvjmašīnām, impulsu skrūvgriežiem u. c. ierīcēm. Sagaidāms, ka šāgada beigās DeWalt izstrādās arī 5 Ah Powerstack akumulatorus, kas vairāk būs piemēroti dārza tehnikai.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē