• Šonedēļ notiks Latgales Podnieku diena

    Māksla
    Ziņu aģentūra LETA
    24. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Šonedēļ notiks ikgadējās Latgales Podnieku dienas, kas ievada māla meistaru aktīva darba sezonu, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

    Latgales Podnieku dienu ceplis šogad no 25. aprīļa tiks kurināts Rēzeknes novada Ozolaines pagastā keramikas darbnīcā «Cukrasāta», bet galvenā izstāde skatītājus priecēs Lūznavas muižas «Kulturys škiunī».

    Latgales Kultūrvēstures muzejā notiks zinātniski pētnieciskā konference par lietišķās mākslas jautājumiem. Šogad konferences tēma ir «Skaņām mālā», galveno uzmanību veltot mūzikas instrumentiem – svilpauniekiem, bungām, taurēm no māla.

    Ekspresizstādē varēs apskatīt mūzikas instrumentus no muzeja krājuma un būs arī unikāla iespēja klātienē apskatīt 2017. gadā iestudētajai koncertizrādei «Latgales gredzens. Rakstiem un skaņai» speciāli izveidoto instrumentu – lamelofonu. 

    Konferences meistardarbnīcā podnieka vadībā varēs ieraudzīt, kā izgatavo īpašo svilpaunieka veidu – lakstīgalu, kā tajā skaņas nodrošinājumam jāiepilda ūdens, kā pareizi jāizveido rezonators un kā izdarīt tā, lai lakstīgala «dziedātu».

    Rēzeknes novada Maltas vidusskolas daudzfunkcionālajā zālē 29. aprīlī un 30. aprīlī notiks pirmais keramikas un tēlniecības simpozijs «Masku balle».

    Simpozijā piedalīsies Rēzeknes novada mākslas skolu un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studenti. Dalībnieku uzdevums būs izveidot antropomorfās maskas, izmantojot akmens masu vai mālu. Simpozija mākslinieciskie vadītāji būs Ivo un Mairita Folkmaņi.

    Latgales podnieku dienas pirmo reizi notika 1980. gada pavasarī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē