• Kā dzīvo Latvijas slavenākais kaķis – eksprezidentes Muris? 5 interesanti fakti

    Dzīvnieki
    Estere Jansone
    23. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vaira Vīķe-Freiberga un viņas Muris.
    Foto: No Santa.lv arhīva
    Vaira Vīķe-Freiberga un viņas Muris.
    Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas mīlulis Muris šobrīd ir slavenākais kaķis valstī. Pagājušās nedēļas nogalē par īstu hitu kļuva bilde, kurā Freibergu ķepainis lepni slāj pa priekšu saimniekiem un Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam. Kaķis Freibergu saimē jau nodēvēts par karognesēju!

    Vaira Vīķe-Freiberga nekad nav slēpusi, ka dzīvnieki viņai ir īpaši mīļi. Pēc mīļā sunīša Fumja nāves Freibergi nolēma, ka vairs nespēs ņemt jaunu suni, tādēļ lēmuši par labu kaķa adoptēšanai. Liktenis Freibergu pāri saveda kopā ar majestātisko Muri.

    Ilgi meklēts. Freibergu pāris savu īsto kaķēnu ilgi meklēja, izskatīja dažādus sludinājumus, bet tad kāda paziņa pārsteidza viņus ar priecīgu ziņu. Viņas kaķenei piedzimuši kaķēni! Viens tika Freibergiem. Pirmais, kas jaunajiem saimniekiem iekritis acīs, bija kuplā kaķa aste. Tā līdzinājusies vāveres astei!

    Karognesējs. Izrādās, Murim ir paradums pastaigās iet pa priekšu Vairai. Slavenajā bildē, kas tapusi Rinkēviča viesošanās reizē, kaķis notverts savā ierastajā elementā. «Kad laukos ejam staigāt,

    kaķis nāk līdzi – cēli kā modelis iet visiem pa priekšu un brīžiem atskatās, vai sekojam,»

    intervijā žurnāla «Ieva» janvāra numurā atklājusi Vaira Vīķe-Freiberga. «Šis ir pirmais kaķis, kas ar mani nāk pastaigāties un pa priekšu. Viņš ir īpašs,» saka Vaira Vīķe-Freiberga.

     Reiz pazudis. Gadījās, ka Muris bija pazudis trīs garas dienas. Freibergi izmeklējuši kaķi tuvējā mežā, purvos un jau pat sākuši apraudāt. Tomēr kaķis atradies piemājas garāžā – bija iešmaucis pa durvju spraudziņu un pacietīgi gaidīja, kad saimnieki viņu atbrīvos.

    Saimnieks – vismīļākais. Muris no mājiniekiem visvairāk pieķēries eksprezidentes vīram Imantam Freibergam, jo viņš kaķi visbiežāk baro.

    Ļoti pieklājīgs kaķis. Vaira Vīķe-Freiberga atklāj, ka Murim piemīt suņa raksturs. Runčuks nekautrējas no viesiem, vienmēr tos aposta un mīļi uzņem Freibergu rezidencē. Kaķis ar prieku ieritināsies viesiem klēpī, taču kundzēm esot jāuzmanās, jo Muris mīl grauzt apģērba podziņas.

    Vairāk par lielisko Muri lasi digitālajā žurnālā Santa+!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē