• Ar rozā kurpītēm uz militāristu pasākumu. Premjere Siliņa sajūsmina modes dāmas

    Mode
    Estere Jansone
    26. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts kanceleja/Flickr
    Trešdien norisinājās NBS industrijas diena. Tās mērķis ir aktualizēt industrijai svarīgus jautājumus, kā arī iepazīstināt NBS ar Latvijā ražotiem militāriem produktiem. Pasākumu apmeklēja arī premjere Evika Siliņa.

    Turpinoties karadarbībai Ukrainā, šogad NBS industrijas dienai tika vērsta īpaša uzmanība. Pasākumu apmeklēja arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV). Militārajai nozarei veltītajā pasākumā premjere ieradās askētiskā, tumši zilā mētelī, bet kājās lietainajā dienā viņai īpaši bārbijrozā augstpapēžu kurpes.

    Modes dāmas premjerministres apavus jau paguvušas apspriest arī sociālajos tīklos.

    Vienas ir sajūsmā par Evikas sievišķīgo izvēli un košo akcentu tērpā, citas šaubās vai premjerei uz tādu pasākumu piedien vilkt tik spilgtus apavus.

    Premjere pasākuma laikā savā uzrunā pauda, ka Latvija atvēl būtisku finansējumu bruņojuma nodrošināšanai nevis tāpēc, lai karotu, bet lai valstī nodrošinātu ilgstošu mieru. «Latvijā bieži tiek runāts par atturēšanu un aizsardzību kā vienu no efektīviem līdzekļiem, kas nodrošina mieru un drošību mūsu reģionā, tomēr bieži vien sabiedrībai ir jāskaidro, kāpēc valsts bruņojas un kāpēc tam atvēl tik lielas finanses,» norādīja premjere.

    Latvija kopā ar sabiedrotajiem ir apliecinājusi, ka ir gatavi aizstāvēt katru centimetru savas zemes un NATO teritorijas. «Mēs gan daudz mazāk ikdienā aizdomājamies, ka kauju gaitā mūsu karavīri būtu atkarīgi no arī tādām lietām kā piegādes un loģistikas ķēdes, kas savukārt ir atkarīgas no ražošanas jaudām un izejmateriālu pieejamības,» piebilda premjere.

    Siliņa uzsvēra, ka aizsardzības industrijas efektivitāte potenciālā ienaidnieka atturēšanai ir tikpat svarīgi kā spēja nodrošināt nepieciešamo kaujas operāciju intensitāti.

    Premjere atgādināja, ka valsts drošības interesēs ir attīstīt noturīgu aizsardzības industriālo un tehnoloģisko bāzi un piegāžu drošību. 2023.gadā Latvija investējusi 4,3 miljonus eiro aizsardzības industrijas projektos, šogad tam ir paredzēti 4,9 miljoni eiro, bet 2025.gadā – 6,85 miljoni eiro. Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) valdībā rosinot atvēlēt šiem mērķiem vēl lielāku finansējumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē