Augsto dobju māksla. Četras skaistas pieredzes un vērtīgi padomi
Augsto dobju mode neapsīkst! Pateicoties šai dārza tendencei, pašas audzēts aromātisks baziliks uz brokastu čabatas ir pa spēkam pat visaizņemtākajām un iespējams arī supermazā platībā. Iedvesmai piedāvājam četrus pieredzes stāstus, kas atklāj, kā šādas dobes izveidot un ko tajās stādīt, lai jau šovasar plūktu augļus.
Foto: no personiskā un izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
Garšaugu melodija
Ēriks Dreibants,
pavārs, Pavāru mājas Līgatnē saimnieks:
«Pavāru mājas dārzā plešas un tā ainavu veido vairākas ar metāla maliņām norobežotas ziemciešu dobes, ko papildina koku stādījumi un arkas. Pie pašas ieejas mājā izvietotas ēdamdārziņa augstās dobes, ko arī ieskauj metālmākslinieka Mika Ozola radītie metāla rāmīši. No dobēm uz restorāna šķīvjiem ceļo dažādi garšaugi un dārzeņi – viss, kas tajās aug, ir ēdams.
Piemēram, ķirbi var iestādīt dobes malā un ļaut, lai tas vijas pāri malai.
Ik pavasari, dodoties garšaugu stādu iepirkumos, braucu uz stādaudzētavām Zutiņi un Zaļumnīca. Garšaugu komplekts, ko pats stādu un visiem iesaku, – timiāns, citrontimiāns, rozmarīns, salvija, koriandrs, dilles, pētersīļi. Šis, pēc manām domām, ir klasisks garšaugu maisījums, kas noderēs dažādu ēdienu gatavošanai un visām gaumēm. Es tos stādu grupiņās – tas gan labi izskatās, gan ir ērti no lietošanas viedokļa.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
3.49 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Pieeja vienam rakstam
Santa+ vide bez reklāmām
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā