• Pazudušās Jansones vīrs komentē jaunumus par meitas nāvi: Sāpīgi, bet atvieglojoši

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Foto: Valsts Policija
    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Pazudušās Annas Jansones dzīvesbiedrs Juris Evertovskis atzīst – tas, ka beidzot zināms viņa meitas nāves cēlonis, ir atvieglojoši. Tas nozīmē, ka Anna nav vainojama pie meitas nāves, kā arī – mazulīte nav cietusi sāpes.

    Šodien Valts Policija paziņoja ekspertīzes rezultātus saistībā ar novembrī pazudušās sievietes Annas Jansones mazuļa nāvi. 2023. gadā dzimusī Luīze Evertovska 2. novembrī tika atrasta uz meža ceļa pamestā automašīnā bez dzīvības pazīmēm. Viņas nāves  cēlonis bijis zīdaiņa pēkšņās nāves sindroms, un nave iestājusies jau pazušanas dienā – 1. novembrī.  Vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav atrastas ķīmisku vielu paliekas. Meitenītes māte Anna vēl aizvien ir bezvēsts prombūtnē.

    Mirušās mazulītes tēvs un Annas dzīvesbiedrs Juris Evertovskis šodien vietnē «X» par ekspertīzē noskaidroto sacīja: «Pārsteidzošs rezultāts, likās ļoti mazvarbūtīgi. Bet varbūt tas izskaidro ilgo ekspertīzi.

    Ļoti atvieglojoši, ka Anna netiks vainota pie Luīzes nāves.

    Vienlaicīgi ļoti sāpīgi, ka viņai bijis jāpiedzīvo šis, no kā baidās jebkurš vecāks…» Viņš atzīst, ka nāves cēloņa noskaidrošana ir būtiska arī viņa sirdsmieram. «Atvieglojoši uzzināt, ka Luīzei nebija jāpiedzīvo nekādas mokas. Pārstāja elpot un viss… Bet tāpat sāpīgi. Vienmēr biju iztēlojies, ka mēs paši piedzīvojām 2000. gada pienākšanu, savukārt mūsu bērni piedzīvos nākošo gadsimtu miju,» savās sajūtās dalās Evertovskis.

    Viņš pieļauj, ka Annas pazušas iemesls tieši saistīts ar zīdaiņa pēkšņo nāvi. Jaunā māmiņa cieta no pēcdzemdību depresijas, un notikusī traģēdija varēja pamudināt viņu rīkoties tik radikāli – doties nezināmā virzienā.  «Diemžēl, vecāku bailes no atbildības pēc ZPNS ir saprotamas. Iepriekš ir bijuši gadījumi, kad vecāki tiek turēti aizdomās un pat aizturēti. Un arī toreiz ekspertīze izskatās ilgusi vairāk par mēnesi,» secina Evertovskis. Apspriežot dzīvesbiedres rīcības iespējamos motīvus, viņš saka: «Domāju, ka tādā brīdī viņai bija grūti izvērtēt, kāda rīcība būtu pareizākā.

    Drīzāk panikā darīja pirmo, kas ienāca prātā, lai cik nestandartīgas tās darbības varētu likties.»

    Jansones dzīvesbiedrs gan apšauba, ka ekspertīzes rezultāts varētu mudināt Annu atgriezties mājās. «Meklēšanas ziņā šis rezultāts īsti neko nemaina… Tā panika pēc šāda notikuma arī var novest gan pie aizmukšanas un slēpšanās, gan pie pašnāvības. Jāturpina gan apkārtnē pārbaudīt, vai viņa tur neguļ, gan ūdenskrātuvēs, gan arī jāmeklē, vai citur neslēpjas,» spriež viņš.  Evertovska meitu – mirušās Luīzes un vecākās atvases – māte, 1989. gadā dzimusī Anna Jansone, ir prombūtnē jau vairāk nekā divus mēnešus.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē