• Hakeri publicē Kremļa telefonu grāmatu datubāzi – no zīlniekiem līdz vadītājiem

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    28. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Ukrainas kiberarmija uzlauzusi un nopublicējusi Kremļa telefonu numuru datubāzi, kā arī uzlauzusi Maskavas biržas vietni.

    Ukrainas kiberarmija uzlauzusi Kremļa interneta vietni un tagad ir brīvi pieejama visa Kremļa telefonu numuru bāze, tostarp Kremļa zīlnieku telefona numuri, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Vadims Deņisenko.

    «Kopā ar Ukrainas kiberkaraspēku uzlauzām Kremļa interneta vietni, un tagad brīvpiekļuve nodrošināta visai Kremļa telefonu bāzei. Sākot no administrācijas vadītājiem un beidzot ar viņu žurnālistiem, viņu valsts organizācijām un, jūs brīnīsieties, viņu zīlniekiem. Jā, Kremļa telefonu numuru bāzē ir atsevišķs zīlnieku loks. Tas par to, kā darbojas Krievijas informācijas mašinērija,» klāstīja Ukrainas iekšlietu viceministrs.

    Viņš aicināja iedzīvotājus veltīt «piecas minūtes sava laika», lai apskatītu «Telegram» kanālu, kurā ir nopublicēti visi telefona numuri, un piezvanīt kādam no sarakstā esošajiem cilvēkiem. Sarunu, kas var būt par visdažādākajām tēmām, vajadzētu ierakstīt un ievietot sociālajos tīklos, tādā veidā palīdzot vākt plašu pierādījumu bāzi, paskaidroja Deņisenko.

    Viņš sacīja, ka tāda telefonsaruna arī varētu izsist no līdzsvara daudzus Kremlim pietuvinātos, liekot padomāt par karu Ukrainā.

    Savukārt Ukrainas kiberarmija savā «Telegram» kanālā publicēja ekrānšāviņu ar uzlauzto Maskavas biržas lapu, paziņojot, ka «Uzdevums izpildīts! Paldies! Maskavas birža krita 5 minūtēs».

    Pirms tam Ukrainas informācijas tehnoloģiju armija uzlauza desmitiem Baltkrievijas vietņu, tostarp valdības portālus, centrālās bankas un propagandas mediju vietnes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē