• Efektīvākie matu kopšanas līdzekļi matu augšanas stimulēšanai

    Reklāmraksts
    20. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Kopti un veselīgi mati izdaiļo ikvienu, diemžēl, matu izkrišana ir plaši izplatīta problēma kā sieviešu, tā vīriešu vidū, un no ikdienišķām neērtībām, kā kanalizāciju trubu aizdambējums vai grūtībām ieveidot vēlamo matu frizūru, visvairāk šī problēma ietekmē emocionālo labsajūtu un pašapziņu.

    Tomēr ne vienmēr matu izkrišana ir saistīta ar nopietnu slimību diagnozēm. Dažkārt matu skaistuma atjaunošanai pietiek ar viena ikdienas matu kopšanas līdzekļa nomaiņu un rūpēm par savu fizisko un emocionālo veselību. Veselīgs uzturs, un nepieciešamības gadījumā papildu minerālvielu un vitamīnu uzņemšana, stresa mazināšana, kā arī regulāras rūpes par galvas ādu un matu stiprināšanu – tie ir soļi ceļā uz skaistiem un veseliem matiem.

    Par to, kas veicina matu izkrišanu un kā izvēlēties piemērotākos matu kopšanas līdzekļus matu augšanas stimulēšanai – lasi raksta turpinājumā!

    Kas veicina matu izkrišanu?

    Mums katram no dabas ir dota sava matu struktūra un matu krāsa. Kādam mati jau no bērnības ir biezi un gari, kādam tie ir plānāki un smalkāki, taču ikviens no mums ikdienā zaudē vidēji 50–100  matus, un tas ir normāls, dabisks process. Taču intensīva, pēkšņa vai ilgstoša matu izkrišana gan liecina par problēmām vai disbalansu organismā. Biežākie iemesli, kas veicina matu izkrišanu ir:

    • Hormonālās izmaiņas: visbiežāk ar hormonālo izmaiņu izraisītu matu izkrišanu saskaras sievietes pēcdzemdību un menopauzes periodā. Taču hormonālās izmaiņas matu stāvokli var ietekmēt arī pubertātes periodā, tāpat matu izkrišanu var izraisīt arī vairogdziedzera problēmas. Arī sezonalitātes ietekmē var novērot izteiktāku matu izkrišanu, piemēram, rudens un pavasara periodā, kad organismā notiek hormonālas izmaiņas, pielāgojoties dienas gaismas perioda izmaiņām.
    • Stress: hronisks stress, emocionālā un fiziskā pārslodze vai pēkšņi satricinoši dzīves notikumi, līdz ar citu organisma sistēmu novājināšanu, var ietekmēt arī matu stāvokli. Mati sāk izkrist pēkšņi, lielos apjomos, visā galvas apvidū. Mazinoties stresam, lielākoties mati paši ataug.
    • Apkārtējās vides faktori: matu stāvokli var būtiski ietekmēt sauss gaiss, ilgstoša uzturēšanās saules staros, piemēram, pēc atvaļinājumiem, bieži saunas apmeklējumi, regulāra, ilgstoša matu fēnošana un citas agresīvas matu ieveidošanas metodes, kā arī nekvalitatīvi matu kopšanas līdzekļi.
    • Pārslimotas slimības vai ilgstoša medikamentu lietošana: pēc vīrusu infekciju un citu ilgstošu slimību izslimošanas, kā arī noteiktu medikamentu lietošanas iespējama pastiprināta matu izkrišana, kas bieži parādās vien 2–3 mēnešus pēc izslimotās slimības.
    • Nepietiekams uzturs un uzturvielu deficīts: ilgstošas, nesabalansētas diētas ir viens no biežākajiem matu izkrišanas cēloņiem, turklāt diētu rezultātā pasliktinās arī  nagu un ādas stāvoklis, imunitātes darbība u. c. Matu izkrišanu var veicināt arī dzelzs, D vitamīna un citu minerālvielu un vitamīnu deficīts. Šādā gadījumā novēro ilgstošu jeb hronisku matu izkrišanu un primāri jānovērš uzturvielu deficīts un jāievieš uztura korekcijas.
    • Ģenētika: androgēnā alopēcija un citi ģenētiski faktori var veicināt matu izkrišanu. Mūsdienās pieejami dažādi preparāti, medikamenti un ārstēšanas metodes, kas var veicināt matu ataugšanu arī ģenētiskas predispozīcijas gadījumos.

    Tomēr pašam izvērtēt matu izkrišanas cēloni var būt grūti. Ja matu izkrišana turpinās ilgāk kā 2–3 mēnešus, mati kļūst izteikti plāni, nav pamanāma jaunu matu ataugšana, mati izkrīt kušķiem, turklāt papildus novēro arī galvas ādas zvīņošanos, niezi vai citus simptomus, svarīgi laikus vērsties pie ārsta. Svarīgi izslēgt sēnīšu infekcijas un citu dermatoloģisku slimību risku, un izvērtēt laboratorisko analīžu, vairogdziedzera un citu izmeklējumu nepieciešamību, kā arī nepieciešamības gadījumā pielāgot minerālvielu un vitamīnu terapiju.

    Kā palīdz aptiekās pieejamie matu kopšanas līdzekļi?

    Ja matu izkrišanas cēlonis nav hormonālās izmaiņas, ģenētiski faktori vai saslimšanas, matu stiprināšanai vērts iegādāties aptiekās pieejamos matu kopšanas līdzekļus pret matu izkrišanu un matu augšanas stimulēšanai. Aptiekās pieejamie matu kopšanas līdzekļi, kas paredzēti matu augšanas stimulēšanai, satur dažādas aktīvās vielas, kas var palīdzēt:

    • uzlabot matu folikulu mikrocirkulāciju;
    • stimulēt matu augšanas fāzi;
    • pagarināt matu augšanas fāzi;
    • stiprināt matu saknes;
    • novērst matu izkrišanu.

    Aptiekās pieejamie matu kopšanas līdzekļi satur efektīvas un klīniski pētītas aktīvo vielu formulas, kas iekļūst dziļākajos galvas ādas slāņos un tieši iedarboties uz matu folikuliem. Aptieku matu kopšanas līdzekļu sastāvā var būt tādas vielas kā:

    • biotīns: B vitamīns, kas palīdz stiprināt matus un novērst to lūšanu;
    • kofeīns: stimulē asinsriti galvas ādā un var palīdzēt paātrināt matu augšanu;
    • peptīdi: palīdz stimulēt matu folikulu darbību un veicina jaunu matu augšanu.

    Līdzekļi pret matu izkrišanu un matu augšanas stimulēšanai

    Dermokosmētikas un uztura bagātinātāju ražotāji piedāvā plašu produktu klāstu ne tikai sejas un ķermeņa kopšanai un vispārīgās veselības uzlabošanai, bet īpaši izstrādātus produktus galvas ādas kopšanai, matu stiprināšanai un matu augšanas stimulēšanai.

    • Pharmaceris: Dermokosmētikas zīmols, kas piedāvā ne tikai plašu dermokosmētikas klāstu sejas un ķermeņa kopšanai un noteiktu ādas stāvokļu ārstēšanai un profilaksei, bet arī matu kopšanas līdzekļus. Pharmaceris piedāvā šampūnus un līdzekļus intensīvai matu augšanas stimulācijai, matu kopšanas līdzekļus blaugznu un galvas ādas zvīņošanās mazināšanai, matu stiprināšanai, dziļai galvas ādas attīrīšanai, kā arī šampūnu īpaši jutīgas, sakairinātas galvas ādas un smalku matu kopšanai.
    • Crescina: Šveices zīmols, kas piedāvā gan sievietēm, gan vīriešiem piemērotus dažādas intensitātes matu kopšanas līdzekļus ampulās, kā arī šampūnus, kas palīdz novērst matu izkrišanu un veicina matu fizioloģisko augšanu. Ampulu sastāvā ir aminoskābes cisteīns un lizīns, kas atbild par matu keratinizācijas procesiem, HFSC komplekss, kas aizsargā folikulu cilmes šūnas un veicina matu augšanu, metionīna, glicīna un vara tripeptīda-1 matu ataugšanu veicinošais komplekss un citas vērtīgas aktīvās vielas.
    • Deltacrin: ampulas un izsmidzināms sprejs matu izkrišanas profilaksei. Deltacrin sprejs veicina matu folikulu veidošanos aktivējot WNT/β- katenīna signālu androgēnas alopēcijas, alopecia areata un citos matu izkrišanas gadījumos, savukārt ampulās esošās vielas iedarbojas normalizējot un regulējot pārmērīgu sebuma izdali, veido aizsargājošu apvalku ap mata kutikulu un nodrošina efektīvu aizsardzību ārējās vides faktoru un nepiemērotu matu kopšanas līdzekļu bojātajām matu šķiedrām.

    Pabaro savus matus, atjaunojot minerālvielu un vitamīnu līdzsvaru

    • Effluvium: uztura bagātinātāja komplekss matu veselībai. Sastāvā esošās vielas veicina matu augšanu un aizsardzību. Biotīns un cinks palīdz uzturēt matu veselību, varš veicina normālu matu pigmentāciju, tāpat sastāvā ir arī dabīgas izcelsmes E vitamīns, CMS-keratīna komplekss, holīns, aminoskābe L-cisteīns un citas vērtīgas uzturvielas.
    • Vitabiotics: uztura bagātinātāju zīmols, kas piedāvā vairāk nekā 40 dažādus uztura bagātinātāju kompleksus dažādu veselības stāvokļu un vajadzību risināšanai. Zīmola klāstā ir arī Perfectil minerālvielu un vitamīnu kompleksi matu, nagu un ādas veselības uzturēšanai.

    Viss Tavu matu skaistumam InternetAptieka.lv!

    Šie un citi matu kopšanas līdzekļi, uztura bagātinātāji un vitamīni matu skaistuma un veselībai par vienmēr izdevīgām cenām InternetAptieka.lv!

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē