• Ģirts Jakovļevs pēc 63 darba gadiem pamet Nacionālo teātri: Esmu reāls…

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    24. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktieris Ģirts Jakovļevs
    Foto: Ieva Andersone
    Aktieris Ģirts Jakovļevs
    Vēl tikai dažas reizes jaunā gada sākumā leģendārā aktiera Ģirta Jakovļeva talanta cienītāji varēs redzēt viņu uz teātra skatuves. Pēc tam jaunu darbu aktierim vairs nebūšot. Viņš decembrī nolēma pamest Nacionālo teātri, kur aizvadījis 63 skaistus darba gadus..

    Aktierim Ģirtam Jakovļevam ir 83 gadi, taču viņš ir tik enerģisks un dzīvespriecīgs, ka brīžiem tam grūti noticēt. Un tāds – labā omā – viņš allaž ir, spītējot veselības problēmām.

    Jakovļevs reizumis parādās kādā pasākumā un ar lielu interesi bauda un novērtē jaunāko kultūras lauciņā. Taču pēdējā laikā viņš viens vairs to nedara, izvēlas par pavadoni meitu, jo veselības likstas liek par sevi manīt. Bez štoka arī vairs neiztikt. Nesen, sastapts kinoteātra «Splendid Palace» jubilejā, viņš žurnālam «Kas Jauns» atzina:

    «Man kreisā kāja pagalam, kreisā auss un acs arī pagalam. Nu kas man atliek, tikai kreisas virziens!»

    Ģirs Jakovļevs un kinokritiķe Daira Āboliņa šā gada nogalē.
    Ģirs Jakovļevs un kinokritiķe Daira Āboliņa šā gada nogalē.
       

    Jakovļevs atminējās arī citas reizes, kad tā – meitai Lienei pie rokas – izgājis sabiedrībā un pēc tam aplūkojis sevi bildēs. «Salīcis, vecs krupis, štoks rokā, nu bēdu gals! Nu nevaru es vairs iet sabiedrībā, nevaru! Nonācu pie slēdziena, ka šī ir pēdējā reize, kad eju uz tādiem pasākumiem. (..)

    Esmu reāls, nevis kritisks pret sevi.»

    Tagad Nacionālajā teātrī, kur aizvadījis lielāko daļu sava radošā mūža, viņš lielākoties dodas kā skatītājs. Tuvinieki Ģirtu aizvizina ar auto, lai viņš var noskatīties jaunākās kolēģu izrādes. 1. decembrī Jakovļevs pieņēma lēmumu vairs nebūt teātra štata aktieris. Turpina gan vēl spēlēt izrādes, kas ir repertuārā. Uz skatuves kāps arī janvārī un februārī. «Knapi turos uz kājām, tāpēc jaunu darbu nebūs,» atklāts ir mākslinieks.    

    Šajā teātrī viņš aizvadījis 63 darba gadus. « Apbrīnojamā kārtā pievilcība uz skatuves un dzīvē viņu ir pavadījusi roku rokā ar humorpilnu raksturu, godprātību, augstu paškritiku pret paša paveikto, biedriskumu un labestību. Un talantu, protams!» tā Ģirts Jakovļevs raksturots teātra mājas lapā. Par savu veikumu viņš saņēmis augstāko novērtējumu –  Triju Zvaigžņu ordeni. Nospēlētas daudzas lielas un skaistas lomas gan teātrī, gan kino. Gada sākumā viņš vēl būs redzams uz skatuves izrādēs «Suņa māja» un «Riests». Vēl biļetes pieejamas uz trim izrādēm «Suņa māja» janvārī, februārī un marta vidū. Kā arī uz divām izrādēm «Riests» februārī un martā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē